De juwelendetailhandel blijft in de V.S. krimpen, aangezien de sluitingen van traditionele juwelierswinkels escaleren. Tot op heden zijn de stopzettingen nog steeds meer dan 20%, van 848 in de eerste drie kwartalen van vorig jaar tot 626 in de eerste drie kwartalen van dit jaar, volgens de Amerikaanse Jewelers Board of Trade.

Ondertussen heeft een reeks winkelopeningen van geliefde hedendaagse merken de branche in 2019 nieuw leven ingeblazen.

Deze monomerkenboetieks – vaak merken die zich bewegen in de richting van direct-to-consumer – zijn uniform gevestigd in grotere Amerikaanse steden en spreken jonge, stijlvolle urbanites aan. En hoewel deze winkels misschien nog geen Tiffany-niveau aantallen koopwaar verhandelen, zijn er lessen te leren van elk van de hieronder genoemde merken.

Alle vijf doen een flinke klus van het verbinden met de volgende generatie van juweleninkopers door het creëren van on-trend en in-demand stijlen, ja, maar ook door het opwekken van een koele aura van cool rond hun merken, voor een groot deel via sociale media. Hun winkels, in het verlengde daarvan, voelen als coole plekken om te shoppen.

Hier zijn vijf nieuwe juwelierswinkels die in 2019 zijn geopend, of binnenkort zullen openen, van een handvol huidige “it”-juwelenmerken.

Anna Sheffield

Anna Sheffield, een van de meest invloedrijke bruiloftsieraadontwerpers in de bedrijfstak, verhuisde haar New York City flagship locatie naar de NoHo buurt in het begin van 2019, en sloot haar oude winkel aan de Lower East Side in Manhattan. Na 10 jaar in de biz, zei de ontwerpster dat ze op een meer voet-verkeer-vriendelijke winkelstraat wilde zitten.

Messika

Het Franse merk Messika opende zijn allereerste stand-alone winkel in de VS in maart in de Aventura Mall in de buurt van Miami en bracht zijn low-key diamanten juwelen naar een van de meest bling-vriendelijke steden van de Verenigde Staten, in een van de best presterende winkelcentra van Amerika.

Irene Neuwirth bij Capitol

De in Los Angeles gevestigde juwelenontwerper Irene Neuwirth opende eerder dit jaar, in samenwerking met de in Charlotte N.C. gevestigde luxe modewinkel Capitol, een winkel in de Brentwood Country Mart in Brentwood. De juwelen van Neuwirth zijn een vast onderdeel op de rode lopers van Hollywood. Zo heeft ze een grote, permanente zaak vol juwelen aan de westkant van L.A. (ze had al eerder een vlaggenschip aan de oostkant van de stad).

AUrate

Het direct-to-consumer verfijnde juwelenmerk AUrate, dat $13 miljoen in financiering binnenhaalde in juni, opende vorige maand twee permanente winkels in NYC. Zowel de winkel in SoHo als de winkel op Madison Avenue zijn in beta modus, omdat het merk er beter achter wil komen wat haar klanten wel en niet leuk vinden in deze retailomgevingen.

Nora Kogan

Het fijne juwelenmerk Nora Kogan opent in november een nieuwe winkel in Park Slope, Brooklyn, N.Y., om zich vooral te richten op de bruidsmarkt, maar ook om de licht surrealistische, ironische esthetiek van de ontwerper aan te bieden (denk aan manchetknopen die rode lippen of een lange, gebogen lucifer nabootsen).

Love Adorned

Het in New York gebaseerde juwelen- en lifestyle merk Love Adorned opende een paar jaar geleden een winkel in Santa Monica, Californië. Momenteel is het een nieuwe winkel aan het opzetten in het L.A.’s Arts District in de binnenstad van Los Angeles. Deze zal de Santa Monica locatie vervangen en ook ervaringsgerichte happenings, zoals meditatielessen en muzikale optredens aanbieden.