Afbeelding: Shane Co.

Met de overvloed aan dating apps, TV reality shows over matchmaking en het spervuur aan advertenties voor Valentijnsdag, hoopt juwelenketen Shane Co. met haar nieuwe wedstrijd de druk van een eerste date weg te nemen voor één uitverkoren single.

Shane Co.’s ‘15 First Dates‘ wedstrijd biedt de winnaar 1.500 dollar voor 15 eerste afspraakjes. Kandidaten moeten single zijn en 15 verschillende mensen kunnen vinden om 15 dates mee te hebben binnen een periode van vijf maanden.

Klinkt makkelijk, toch? Dan ben je waarschijnlijk niet recentelijk in de dating vijver geweest. Er zijn podcasts gewijd aan hoe dating apps op geld gerichte monopolies zijn geworden die meer aan winst denken dan aan echte liefde. Het vinden van een langdurige partner of huwelijkspartner is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

De 15 First Dates wedstrijd is onze manier om mensen aan te moedigen er weer op uit te gaan. Na de laatste paar jaar is het op z’n zachtst gezegd een uitdaging geweest om te daten“, zegt Johnray Strickland, directeur digitale marketing van Shane Co. “We hopen mensen te inspireren om nieuwe contacten te leggen met één gelukkige persoon die hun pad zal delen.

Dit is hoe het werkt,” zegt Strickland. “Ten eerste moeten de aanvragen voor 10 februari om 23.59 uur ET binnen zijn.

Je kan je online aanmelden bij The Loupe, de blog van Shane Co. gewijd aan juwelen, verlovingen en alles wat sprankelt.

De inschrijving vereist de naam van de persoon, leeftijd, locatie, waarom hij/zij geselecteerd wil worden voor 15 eerste dates en wat zijn/haar ideale eerste date zou kunnen zijn. De winnaar moet ten minste 18 jaar oud zijn en Amerikaans staatsburger of permanent ingezetene om zich aan te melden.

De winnaar hoeft geen vreemden uit te kiezen voor deze 15 dates, maar moet wel 15 verschillende mensen selecteren voor deze afspraken, aldus de vereisten. De winnaar moet ook een foto nemen om elk van de 15 dates te documenteren en een kort werkblad invullen waarin die de ervaring beschrijft.

De winnaar wordt op 27 februari bekendgemaakt en ontvangt dan de 1.500 dollar voor de 15 eerste afspraakjes. In de kleine lettertjes vermelden de regels: “de winnaar moet bepaalde taken uitvoeren die door Shane Company worden aangegeven,” en de winnaar gaat ermee akkoord dat zijn of haar naam, foto en video worden gebruikt in publiciteitsmateriaal.

Het blogbericht van Shane Co. over de wedstrijd is al bijna 9.000 keer bekeken en heeft aandacht gekregen op websites als CNN. Deze actie lijkt dus al een winnaar wat betreft het aantrekken van potentiële klanten naar de website en het mogelijk aanmelden voor e-mails van Shane Co. op het moment dat ze deelnemen.

In het commentaargedeelte van de blogpost benadrukten mensen waarom eerste afspraakjes hen misselijk maken. Maar velen merkten ook op dat ze “single en klaar om te ontmoeten” waren, dus de wedstrijd wordt waarschijnlijk een groot succes voor Shane Co., die in de blog toegeeft dat ze graag zou zien dat de winnaar uiteindelijk een van haar verlovingsringen nodig heeft nadat de dates zijn voltooid.

Als je een relatie hebt of getrouwd bent, geen nood: Shane Co. heeft ook een wedstrijd om iemand 1.000 dollar te geven om “gal pal films” te bekijken met je bestie.