Foto: Cullinan Dream – Copyright Christie’s

Christie’s werkt samen met De Beers om in Londen een tentoonstelling van museale kwaliteit op te zetten om het publiek te informeren over de wetenschap rond diamanten, aldus het veilinghuis.

Het vijfdaagse evenement, gericht op fancy-color diamanten en zeldzame stenen en mineralen, zal een scala aan interactieve demonstraties bevatten. Onder leiding van experts van het De Beers Group Institute of Diamonds, zal de tentoonstelling presentaties inhouden over de criteria waaraan een diamant moet voldoen om te worden geclassificeerd als fancy color. Er zullen ook tutorials worden gegeven over het slijp- en sorteerproces.

De ‘Rare Treasures of the Earth’, die gepland staat voor 8 tot 12 november in het wereldwijde hoofdkantoor van Christie’s in Londen, zal een rechthoekige, 24,18-karaats, fancy-intense-blue, VS2-heldere diamant bevatten. De Cullinan Dream, genoemd naar de Petra Diamonds-mijn waar de ruwe diamant werd ontdekt, werd in 2016 voor 25,4 miljoen dollar verkocht bij Christie’s New York (toen gezet in een ring).

Andere hoogtepunten zijn onder andere een 2,01-karaats diamant, een fancy-vivid-pinkish-purple diamant, een fancy-purplish-rode steen met een gewicht van 1,09 karaat en een 1,42-karaats, fancy-vivid-blauw-groene diamant.

Met een gedeelde toewijding aan onderzoek en expertise, hebben we het genoegen om samen te werken met De Beers Group op onze privé-verkoop juwelenevenement….het onderzoeken van de oorsprong, zeldzaamheid en waarde van deze buitengewone edelstenen,” zei Christie’s juwelen privé-verkoop directeur, Mei Giam.

De tentoonstelling ‘Rare Treasures of the Earth’ is een perfect partnerschap waar zowel De Beers Group als Christie’s hun expertise kunnen inbrengen en we kijken ernaar uit om onze nauwe relatie verder te ontwikkelen,” voegde Jonathan Kendall, voorzitter van het De Beers Group Institute of Diamonds, toe.