Twee stenen die gestolen zijn van de ster Kim Kardashian verschenen weer bij een juwelier in Californië. Maar de jonge vrouw weet niet meer of deze juwelen van haar gestolen werden in Parijs of Los Angeles.

Kim Kardashian had nooit gedacht dat ze deze twee diamanten ooit nog zou zien. Ze waren volgens haar gestolen tijdens de overval waarvan ze het slachtoffer was geworden in Parijs, in de nacht van 2 op 3 oktober 2016. Gelukkig waren ze verzekerd en werd de ster vergoed. Maar nu zijn de juwelen ver van Europa weer opgedoken: in Los Angeles, zoals blijkt uit documenten die onlangs zijn ingediend door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI, het Federal Bureau of Investigation.

In augustus 2017 liep een elegantie Aziatische vrouw in de dertig jaar binnen bij de juwelierswinkel Jewelerette & Co in Beverly Hills. Ze wil een ring die te groot is voor haar hand en twee diamanten ruilen voor een ring met drie stenen. Het is een uitgemaakte zaak. Maar wanneer de winkelier zich tot het Gemological Institute of America, een certificeringsspecialist, wendt om zijn nieuwe aanwinsten te evalueren, is hij zeer verbaasd: de diamanten, geïdentificeerd door unieke microlaser nummers, werden in oktober 2016 in Parijs door Kim Kardashian als gestolen opgegeven. Het was onmogelijk om de mysterieuze klant met een licht buitenlands accent op te sporen: de winkel hield de transactie niet bij en de bewakingscamera video’s werden gewist.

Slachtoffer van een tweede inbraak in november 2016

In november 2018 verhoorden twee FBI-agenten, een plaatsvervangend federaal officier van justitie en twee Franse politieagenten de reality TV-ster in haar kantoor in Calabassas, Californië. Ze vroegen haar om de juwelen op foto’s te identificeren. Ze aarzelt. Het staat haar voor dat ze al haar diamanten juwelen tijdens haar verblijf in Frankrijk heeft meegenomen. Misschien komen deze van de oorbellen die ze in 2016 op een avond in de Rome Opera House droeg, maar ze weet het niet zeker.

De onderzoekers ondervroegen haar: waren de stenen werkelijk gestolen van de jonge vrouw in haar Parijse suite in het No Name Hotel, een discreet luxehotel in het 8ste arrondissement? Of een maand later, toen haar villa in Los Angeles werd overvallen? Zij rapporteerde toen de diefstal van twee Hermès-tassen en een gouden armband van hetzelfde merk, voordat ze al haar medewerkers aan de leugendetectortest onderwierp. Misschien. Maar nee, echt, Kim Kardashian weet het niet meer.