Deze juwelendiefstal zou een zaak (van paranormaal bedrog) voor de Pink Panther kunnen zijn.

Een helderziende uit Florida zou een verliefde ziel hebben overtuigd om 90 miljoen dollar aan juwelen te stelen van hun rijke baas – waaronder een prachtige roze diamant van 13,15 karaat, volgens gerechtelijke documenten.

En de gestolen schitteringen hebben uiteindelijk een nietsvermoedende diamantair uit Manhattan in de val gelokt, zo beweert een rechtszaak.

Van alle 17 gestolen edelstenen was de “Fancy Vivid Pink Diamond” van 35 miljoen dollar, die op 6 december door Christie’s zou worden geveild, voordat de FBI de verkoop tegenhield, de meest indrukwekkende.

De dure edelstenen werden in augustus in het geheim uit een kluis in Doha, Qatar, gehaald en per post verstuurd naar spiritueel adviseur John Lee in Florida en New Jersey, aldus de autoriteiten.

Lee, 56, verkocht zijn psychische diensten onder de naam 1111Giovanni1111 op de site Purple Garden, waar hij potentiële klanten beloofde dat zijn 1.111 engelen “mij zouden helpen u te adviseren“, volgens zijn profiel.

In juni 2022 beloofde Lee de persoonlijke sieraden van een oude klant, die werkte voor een rijk persoon in Qatar, te “zuiveren“.

Geïdentificeerd als “Slachtoffer 1“, stuurde de wanhopige persoon hun eigen sieraden naar Lee, die ze later wel terugstuurde. Toen de zuivering de “negatieve gevoelens” van slachtoffer 1 niet wegspoelde, stelde Lee voor de zuivering uit te breiden naar de juwelen van hun baas, volgens het gerechtelijk dossier.

Slachtoffer 1 dook vier keer in de kluis van de werkgever en werd op video betrapt bij het verlaten van de kluis met gevulde zakken, aldus de autoriteiten, voordat die alles naar Lee stuurde op adressen in Davenport, Fla., en Paramus, NJ.

Lee beloofde een maand later de kostbare juwelen terug te geven tijdens een ontmoeting in Cannes, Frankrijk, maar kwam niet opdagen en lichtte het slachtoffer vervolgens in.

Stop alsjeblieft, ik weet niet waar je het over hebt, ik denk niet dat je een helderziende nodig hebt, je hebt een psychiater nodig”, schreef de ‘helderziende‘ volgens de rechtbank.

Dat is wanneer slachtoffer 1 overging tot bekentenissen aan hun baas, die niet publiekelijk wordt geïdentificeerd in juridische documenten.

Lee werd op 12 december gearresteerd in New Jersey op beschuldiging van fraude en postfraude, en kan 20 jaar achter de tralies krijgen als hij wordt veroordeeld voor dit paranormaal bedrog.

Ondertussen werkte Diamond District juwelier Zaki Salame samen met een vriend die twee roze diamanten had – en wilde dat Salame hielp ze te vormen en te verkopen, inclusief de steen van 13,15 karaat, volgens een rechtszaak bij het Hooggerechtshof van Manhattan.

Salame dacht dat de roze juwelen toebehoorden aan Solomon Moyal, een juwelier uit Long Branch, NJ en beweert dat Simon Alfaks uit Brooklyn hem zou hebben overtuigd om een belang van 1/8 in de diamant van 13,15 karaat te kopen voor 2,54 miljoen dollar.

Het was Salame die voorstelde de roze diamant bij Christie’s te veilen – en het was Salame die miljoenen verloor toen de FBI de steen vóór de veiling weghaalde, zo stelt hij in de juridische documenten die tegen Moyal en Alfaks zijn ingediend.

De twee hebben geweigerd Salame’s betaling terug te geven, waarvan een deel in de vorm van diamanten was overhandigd als onderpand, waarbij de totale waarde van Salame’s betaling 3,8 miljoen dollar bedroeg, aldus de aanklager.

Lee moet later deze maand voor de rechtbank in Florida verschijnen. Benieuwd of hij voor dat paranormaal bedorg veroordeeld wordt.