De in Zwitserland gevestigde luxe retailer Richemont heeft high-end juwelier Buccellati gekocht van de Chinese Gangtai Group.

Richemont, die ook eigenaar is van Cartier en Van Cleef & Arpels, heeft vorige week de aankoop van een belang van 100% in de Italiaanse juwelier afgesloten. De luxegroep zou in december 2016 naar verluidt geprobeerd hebben een aandeel van 85% in Buccellati te kopen van haar vorige eigenaar, de Italiaanse aandelenvennootschap Clessidra, maar heeft het toen verloren van Gangtai.

Buccellati onderscheidt zich door een sterk erfgoed, vakmanschap en familiegeest en is een van de weinige maisons in de dynamische merkjuwelenmarkt die een aanvulling vormt op onze bestaande juwelenmaisons, in termen van stijl, oorsprong en vakmanschap“, aldus Richemont, voorzitter Johann Rupert vorige week. “Buccellati voldoet aan de behoeften van de huidige klanten die op zoek zijn naar creatieve juwelen met een zeer onderscheidende stijl“.

Gangtai voorzitter Xu Jiangangang merkte op dat het conglomeraat er trots op was het prestigieuze merk te hebben geïntroduceerd op de grotere Chinese markt. “We zijn nu vereerd …. dat Richemont de tocht zal voortzetten en zo het grote succes van Buccellati zal verzekeren, beginnend bij de viering van zijn 100ste verjaardag,” ging hij verder.

De overname zal geen materiële invloed hebben op de resultaten van Richemont voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart, voegde de Zwitserse groep eraan toe.

Compagnie Financière Richemont

Compagnie Financière Richemont SA houdt zich bezig met het ontwerpen, produceren en distribueren van luxegoederen. De onderneming is actief in vier segmenten: Juwelen Maisons, specialistische horlogemakers, Montblanc en andere. De Juwelen Maisons houden zich bezig met het ontwerpen, produceren en distribueren van juwelenproducten, waaronder de merken Cartier en Van Cleef & Arpels. De specialistische horlogemakers omvat uurwerken van Piaget, A. Lange & Söhne, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Officine Panerai, International Watch Co., Baume & Mercier, en Roger Dubuis. Montblanc houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en distributie van schrijfinstrumenten. Het segment overig omvat de activiteiten van Alfred Dunhill, Lancel, Chloé, Net-a-Porter, Purdey, en de textielmerken en andere productiebedrijven van de groep. Haar producten omvatten juwelen, horloges, schrijfwaren en lederwaren. Het bedrijf werd in september 1988 opgericht door Johann P. Rupert en heeft zijn hoofdkantoor in Bellevue, Zwitserland.

Richemont werd in 1988 opgericht door de spin-off van de internationale activa van Rembrandt Group Limited uit Zuid-Afrika (nu bekend als Remgro Limited). In de jaren 1940 opgericht door Dr. Anton Rupert, bezat de Rembrandt Groep aanzienlijke belangen in de tabaks-, financiële diensten-, wijn- en gedistilleerde-, goud- en diamantwinningindustrieën en de investeringen in luxegoederen die, samen met de investering in Rothmans International, Richemont zouden vormen.