Juwelenmerk Botier gaf de traditionele verlovingsring een complete make-over. En met succes, omdat de unieke ontwerpen van Marina Botier snel uitgroeiden tot een Instagram-hit.

Marina BotierMarina Botier werd geboren in Moskou, groeide op in New York en woonde later in Italië en Zwitserland. De liefde bracht haar op jonge leeftijd naar België, waar ze een gezin stichtte en dicht bij haar andere liefde kwam te staan: diamanten. Drie jaar geleden besloot ze dat het tijd was om haar eigen juwelenmerk te beginnen. Botier was meteen succesvol met ‘Bella’, een verzameling fijne, ‘dubbele’ ringen met diamanten die je om twee vingers draagt. Vandaag scoort Botier met een hedendaagse interpretatie van de traditionele verlovingsring. “De respons is ongelooflijk“, zegt Botier. “We kunnen de bestellingen nauwelijks aan.”

In tegenstelling tot een traditionele verlovingsring is de diamant niet bevestigd aan de ring, maar zit hij tussen twee banden. “Ik maak iets compleet nieuws“, zegt Botier. “De dubbele ringen zijn mijn handelsmerk, maar misschien niet de ideale verlovingsring om elke dag te dragen.” Het idee voor deze ring kwam van het ontwerp van mijn “My Lucky Star” -ring, die is gemaakt voor twee vingers maar ook twee banden heeft . “Plots kreeg ik het idee om de steen tussen die twee stroken vast te maken, toen wist ik: dat is het!

Positieve energie

Je zal het misschien zonde vinden om kostbare gems te verbergen, maar Botier denkt daar anders over. “Veel vrouwen laten graag zien wat ze hebben, ik was zo, maar nu weet ik dat het geen kwaad kan om je steen en ook een stukje van jezelf te beschermen, en dat heeft alles te maken met energie. Wist je dat een steen zowel positieve als negatieve energie weerspiegelt? Als je een mindere dag hebt, absorbeert je diamant die energie, de steen zal niet zo helder schijnen en je negatieve energie zal op je worden geprojecteerd, zodat je humeur er niet beter op zal worden. Door de gouden riem boven op het midden van de steen te plaatsen, kan de diamant die energie niet meer opnemen. Positieve energie wordt geabsorbeerd langs de hoeken van de steen, wat betekent dat de steen alleen positieve vibes kan weerkaatsen.” Dit klinkt misschien spiritueel, maar dat is volgens de ontwerpster niet zo. “Ik ben niet iemand die rondzwerft in spirituele gevoelens, maar er zijn een paar dingen waar ik sterk in en door deze overtuigingen laat ik me leiden. Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijn intuïtie volg.

Verschillende en vooral coole verlovingsring

Welke vrouw Botier een verlovingsring uit haar collectie  ziet dragen? “Een vrouw die zich goed voelt over zichzelf en veel zelfvertrouwen heeft, een vrouw die op zoek is naar iets dat niet iedereen heeft, iets bijzonders.

botier verlovingsring