Afbeelding: Maasmechelen Village

Via een schitterende maar gezellige pop-upwinkel en een klein museum voegt de luxe outlet Maasmechelen Village de meest waardevolle edelstenen toe aan haar winkelervaring. Op een manier waardoor je een beter begrip krijgt van de wereld van diamanten en edelstenen, waardoor je een diamant gemakkelijk kunt verwerven, of die nu in een juweel gezet is of niet …

De deur van een juwelier openduwen om er alles te bewonderen, leren over diamanten of er één aanschaffen … een gebaar dat veel mensen intimideert, toch? De wereld van de luxe kan eng zijn, maar diamanten zijn ieders best friend ...

Daarom was het noodzakelijk om een ​​brug te bouwen die toegang verleent tot de meest populaire en meest sprankelende steentjes. Die is er nu dankzij Maasmechelen Village. Het winkeldorp, dat vele luxe merken op haar site heeft, is in dit verband een samenwerking aangegaan met diamantexperts van het Antwerp World Diamond Centre en HRD Antwerpen. Dit heeft geleid tot een pop-up met een diamantthema voor diegenen die willen winkelen, evenals tot een museum dat toelaat diamanten op een andere manier te ontdekken.

Duiken in het Antwerpen van weleer

Een ervaring waarbij iedereen losse diamanten kan kopen, geleverd met een uniek certificaat, of fijne sieraden. Maar ook de kans om diamanten beter te leren kennen: hoe ze in de aarde worden gevormd, waar ze vandaan komen, hoe de diamantbeurzen werken en wat de meest bijzondere juwelen zijn die rond deze edelstenen zijn gemaakt.

Een geweldige duik in het Antwerpen van destijds, die het verhaal aanhaalt van de zussen Reyns, diamantvrouwen uit de achttiende eeuw en echte pioniers van het vak in die tijd!

Van 100 tot … 100 miljoen euro

Meer praktisch biedt deze Diamond Experience u de mogelijkheid om met experts van Untold, die een aangepaste zetting voor u kunnen maken, te praten. Exclusieve collecties van merken zoals Scintilla Monaco worden er ook gepresenteerd. Meer dan 1000 diamanten van 0,10 tot 10 karaat en met een waarde van 100 tot 100 miljoen euro worden gepresenteerd door edelsteenspecialisten, mannen en vrouwen die “lapidaries” worden genoemd!

Dit evenement vindt plaats in de nasleep van de opening van het DIVA-museum, dat in mei werd geopend om een interactief en waardevol verslag te bieden van de geschiedenis van diamanten, juwelen en zilverwerk in Antwerpen als wereldhoofdstad van de diamanthandel.

En de hele geschiedenis van diamant

Zondag 10 juni om 15.30 uur is Philip Stroobants, vice-president van De Beers (het diamantconglomeraat) aanwezig in Maasmechelen Village om ‘Diamanten van mijn naar vinger’ te presenteren, de hele geschiedenis, evolutie en de stappen die een diamant van de mijn tot het voltooide juweel ondergaat. De volgende zondag, 17 juni, is het Katrien De Corte, die de gemologie van diamanten presenteert van 11 tot 14 uur.

>> Diamond Experience, pop-up, museum en evenementen tot 4 augustus in Maasmechelen Village