Ontdek de duurste diamanten…. tot nu toe

Eeuwenlang al worden diamanten gedragen als symbool voor het huwelijk, de liefde, rijkdom, macht, status en meer. Het is niet verrassend dat er aan een diamant vaak een stevig prijskaartje hangt. Hou uw portefeuille goed in de gaten, want dit zijn de 6 duurste diamanten ter wereld.

#6 De ‘Steinmetz Pink’: 25 miljoen dollar

duurste-diamanten-steinmetz-pink

De ‘Steinmetz Pink’, ook wel bekend als de ‘Pink Star’, weegt 59,60 karaat en is de grootste diamant die ooit is bestempeld als ‘Fancy Vivid Pink’ door het Gemological Institute of America. De ‘Pink Star’ werd door een Zwitsers mijnbouwbedrijf  ontdekt. Zij had bijna 20 maanden nodig om de steen te slijpen.

#5 De Beers Centenary Diamond: 100 miljoen dollar

Deze steen werd ontdekt in 1986 dankzij een x-ray imaging-systeem. Ze weegt een bescheiden 273,85 karaat. De steen werd een aantal jaren tentoon gesteld in de Tower of London, maar de huidige eigenaren ervan zijn onbekend.

duurste-diamanten-debeers-centenary-diamond

#4 De Hope Diamond: 250 miljoen dollar

De Hope Diamond is zo’n beetje een icoon van de Amerikaanse cultuur geworden tijdens de voorbije decennia.  Een diamant van 45,42 karaat diamond dat sinds 1958 in het National Museum of Natural History in Washington D.C. huist. Deze diamant ziet er met het blote oog blauw uit, maar vertoont een rode kleur onder ultraviolet licht.

duurste-diamanten-hope-diamond

#3 De Cullinan Diamond: 400 miljoen dollar

De oorspronkelijke Cullinan Diamond werd in 1905 ontdekt en had een gewicht van 3.106,75 karaat. Hiermee was het de grootste diamant ooit. Koning Edward VII kreeg het als geschenk op zijn 66e verjaardag en liet het slijpen in een aantal kleinere diamanten. De grootste van die stenen is de Cullinan I (530,4 ct).

duurste-diamanten-cullinan-diamond

#2 De Sancy Diamond: onschatbaar

De Sancy is een ‘pale yellow’ diamand van 55,23 karaat. Deze diamant werd gedragen door koningen en adel tijdens de voorbije 600 jaar. Het ligt in het Louvres in Parijs.

duurste-diamanten-sancy-diamond

#1 De Koh-I-Noor: meer dan 1 miljard dollar

De Koh-I-Noor wordt beschouwd als de allerduurste diamant ter wereld. Deze steen weegt 105,6 karaat en is meermaals van eigenaar veranderd sinds de 13e eeuw. Niet altijd op een eerlijke manier trouwens. De legende wil dat de Koh-I-Noor haar eigenaar macht zou verlenen om over de wereld te reageren. Momenteel ligt deze steen in de Tower of London.

De Koh-i-Noor is afkomstig uit India. De diamant kwam in het bezit van koningin Victoria, en is een van de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk.

Net als bij zoveel juwelen bestaan er ook over de Koh-i-Noor verschillende legenden. Deze steen zou ongeluk brengen over elke man die de steen bezit of draagt. In Groot-Brittannië werd de steen sinds hij in het bezit van koningin Victoria kwam alleen door koninginnen gedragen. Volgens een andere legende zou elke dag in de wereld een rijkdom geschapen worden die overeenkomt met de waarde van de steen.

duurste-diamanten-koh-i-noor-diamond