In het ochtendlicht van een café zit Sylvain Goldberg, voormalig diamantprofessional, peinzend naar de voorbijgangers te kijken. “De diamantwereld heeft me veel gebracht, maar het leven heeft, net als een edelsteen, meerdere facetten,” zegt hij met een bescheiden glimlach.

Van diamanten naar diepere dromen

Zijn levensverhaal, dat zo uit een roman zou kunnen komen, is een mengelmoes van dromen en realiteit, van successen en zoektochten naar betekenis. Na zijn vrijspraak in 2017 besluit Goldberg de diamantwereld achter zich te laten en zich te wijden aan diepere aspiraties: humanitaire inzet en artistieke creatie.

Een passie voor historische films

Hij heeft een passie voor historische films, vooral voor projecten die over de Holocaust gaan, een onderwerp dat hem persoonlijk raakt. “Elke film is een reis door de geschiedenis, een kans om te leren en te herinneren,” legt hij uit, zijn blik verraadt oprechte emotie.

Inzet voor vrouwenrechten en gelijkheid

Sylvain Goldberg zet zich ook in voor de verdediging van vrouwenrechten, actief deelnemend aan initiatieven tegen onderdrukking en voor gelijkheid. “Elke inspanning om vrouwen te helpen opent een wereld van mogelijkheden,” zegt hij, zijn passie weerspiegelt zijn diepe betrokkenheid.

Op een cruciaal kruispunt in het leven

Net als in een meeslepend verhaal, waar de hoofdpersonen voor cruciale beslissingen staan, bevindt Goldberg zich op een belangrijk kruispunt. “De diamant heeft me de waarde van zeldzaamheid geleerd. Vandaag de dag streef ik ernaar om datgene te waarderen wat echt telt: menselijkheid, mededogen, gerechtigheid,” deelt hij, zijn blik dwaalt af naar de voorbijgangers.

Een toekomst van hoop en verandering

Hij sluit af met een gevoel van hoop en een blik vol verwachting naar de toekomst: “Elke dag biedt een nieuwe kans, en ik heb bewust gekozen om een nieuw, spannend hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Een hoofdstuk waarin elke stap, elke beslissing, bijdraagt aan het creëren van een betere, rechtvaardigere toekomst. In deze diepe betrokkenheid en toewijding aan zowel de historische film als de humanitaire inspanningen, vind ik een nieuwe, rijke en stralende betekenis voor mijn leven. Het is een pad dat niet alleen verlichting brengt in mijn eigen bestaan, maar ook de potentie heeft om licht te brengen in de levens van anderen, door middel van onderwijs, gelijkheid en het delen van verhalen die ertoe doen.