Israëlische diamanten worden nu rechtstreeks verkocht aan Chinese consumenten via het luxeplatform van Alibaba, Ali Auction (paimai.taobao.com).

De Israel Diamond Exchange (IDE), die al een jaar werkt metAlibaba.com voor de verkoop van B2B-diamanten, breidt zijn activiteiten op de Chinese markt uit via zijn prestigieuze e-commercesite. De IDE is het enige diamantcentrum dat zo’n overeenkomst heeft met de Chinese internetreus.

De nieuwe marketingassociatie met Ali Auction wordt gelanceerd in Shanghai, tijdens de eerste China International Import Expo (CIIE), van 5 tot 10 november. De Israëlische diamantindustrie zal een nationaal paviljoen hebben, gevestigd in Hal 5.1, dat zeven grote Israëlische bedrijven omvat die hun goederen willen verkopen aan Chinese diamanthandelaren, evenals aan particuliere consumenten, zei de IDE.

Een hoogtepunt in het Israëlische paviljoen is de start van de joint venture tussen de Israëlische industrie en Ali Auction. IDE biedt een grote en gevarieerde diamantvoorraad, variërend van kleine stenen tot grotere, wat miljoenen dollars vertegenwoordigt. De diamanten worden online verkocht via Ali Auction, off-line in het paviljoen en bij live-veilingen die eenmaal per dag worden gehouden, waar kopers kunnen bieden op specifieke items.

Yoram Dvash, president van de IDE, zei: “We zijn erg verheugd om weer samen te werken met Alibaba, een van de meest opwindende en creatieve commerciële platforms op internet.” Jun Zhen, directeur bedrijfsontwikkeling bij Ali Auction, zei: “De IDE is het eerste internationale instituut dat Ali Auction heeft geïntegreerd. We zouden graag zien dat de operatie succesvol is en we zullen IDE helpen zich te ontwikkelen op de Chinese markt.

Azië, en met name Hong Kong en China, is de op een na grootste exportmarkt van Israël, goed voor meer dan 30% van de totale geslepen export. IDE organiseert elk jaar nationale paviljoens op vier beurzen in Hongkong: in maart, juni, september en november. En hoewel veel van de Aziatische handel via Hongkong verloopt, levert Israël ook gepolijste producten aan China, India, Thailand, Singapore, Taiwan, Japan, Australië en andere markten in het Verre Oosten.