Het Antwerp World Diamond Centre en de Alibaba Group hebben een exclusieve samenwerking getekend om gecertificeerde Antwerpse diamanten aan Chinese consumenten te bieden op Tmall, de B2C-marktplaats van Alibaba.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend ter gelegenheid van de eerste China International Import Expo (CIEE) die werd gehouden in de week van 5 november in Shanghai, zei de AWDC.

De Antwerpse diamanten worden aangeboden onder de naam “Shape of Antwerp” in de gelijknamige flagshipstore op Tmall. Het platform is op vele niveaus beveiligd, zodat klanten gerust online kunnen kopen. Elke diamant wordt geleverd met een certificaat van HRD Antwerpen, met vermelding van de 4C van de steen (grootte, zuiverheid, karaat en kleur). Bovendien zal de HRD een QR-code op elke diamant lasergraveren om het certificaat te registreren. Door deze code te scannen, kan een Chinese klant, dankzij de Blockchain-technologie, de loop van de gekochte diamant volgen, tot in Antwerpen.

Wanneer een klant een diamant heeft gekozen, kan hij deze in een juweel laten zetten. Shape of Antwerp diamanten en juwelen worden exclusief verkocht op het Tmall-platform van Alibaba: Shape of Antwerp Online Flagship Store. De collectie wordt ook tentoongesteld in de CIEE.

De groeiende vraag naar luxegoederen in China biedt uitzonderlijke mogelijkheden voor internationale merken en bedrijven,” zei Jessica Liu, president van Tmall Fashion and Luxury voor Alibaba Group. “De diamantmarkt profiteert ook van deze trend en de omzet stijgt. China is nu de op een na grootste markt voor gepolijste stenen.

Ari Epstein, CEO van AWDC, legde uit: “Met de collectie Shape of Antwerp kan de Chinese consument genieten van uitzonderlijke Antwerpse diamanten en uitgelezen Belgische sieradenontwerpen. We kijken uit naar de reactie van het Chinese publiek.