Het eindejaarsseizoen in de Verenigde Staten heeft een recorddebuut gekend, volgens de verkoopcijfers van Black Friday en Cyber Monday. Een record van $ 6,22 miljard werd besteed op Black Friday, volgens Adobe Analytics, die de verkoop van 80 Amerikaanse retailers bijhoudt in de top 100.

Dit cijfer ligt 24% hoger dan de $ 5,03 miljard uitgegeven tijdens Black Friday in 2017.

Adobe verwacht dat klanten een extra $ 7,8 miljard aan Cyber ​​Monday aanbiedingen uitgeven, waarmee het de grootste online winkeldag in de Amerikaanse geschiedenis is.

Dit zou een enorme stijging zijn ten opzichte van de 18% van 2017, vastgesteld door Adobe Analytics, en zou maandag 26 november de grootste online winkeldag in de Amerikaanse geschiedenis vormen.

Thanksgiving wordt geschat op $ 3,7 miljard.

De kracht van de Amerikaanse economie wordt gezien als een sterke stimulans voor de detailhandel.

Black Friday heeft met veel tamtam het vakantieseizoen geïntroduceerd, ondersteund door een positief consumentensentiment en een goed winkelaanbod“, aldus Tom McGee, CEO van de International Council. van winkelcentra (ICSC).

Als consumenten denken aan het Thanksgiving weekend of Cyber ​​Monday, stellen ze zich geweldige merken en geweldige deals voor. Een omnichannel ervaring werkt in deze erg goed. Om hiervan te profiteren, vertrouwen winkeliers steeds meer op de combinatie van beleving en reclame. Tot nu toe waren de resultaten indrukwekkend.

Ongeveer 151 miljoen mensen zijn naar verluid in het weekend naar een winkel of winkelcentrum geweest, volgens de ICSC, en gaven gemiddeld $ 222,70 elk uit voor Thanksgiving Day en Black Friday.

Bijna 164 miljoen Amerikanen kochten tijdens de vijf dagen tussen Thanksgiving en Cyber ​​Monday, volgens een schatting van de Retail Federation Nation. Bovendien gaat deze cruciale periode van winkelen van start met wat naar verwachting een recordseizoen zal zijn, met naar verwachting $ 720,89 miljard tussen november en december.