afbeelding: Blue Nile logo

Blue Nile is van plan om zijn winkels uit te breiden, door 50 nieuwe locaties in de komende drie jaar te openen in zijn topmarkten.

De ruimtes worden gesitueerd in zowel high-end als openlucht winkelcentra, evenals stedelijke locaties. Het bedrijf opende de eerste nieuwe locatie onlangs buiten Denver, Colorado, met een winkel in Irvine, Californië die op 2 november open moet gaan, en eentje bij Chicago, Illinois, die voor 9 november wordt gepland.

Blue Nile opent meer fysieke winkels om aan de behoeften van de consument te voldoen, aangezien een meerderheid openbaarde dat zij verkiezen om naar juwelen online te zoeken alvorens in een echte winkel te kopen, volgens een Google/Ipsos Globale Kleinhandelsstudie van 2019.

Onze klanten houden ervan om in een fysieke showroom te komen om onze sieraden te voelen en aan te raken voordat ze kopen. Onze vijf showrooms, voorafgaand aan de nieuwste, zijn populair onder het winkelend publiek en deze uitbreiding stelt ons in staat om het Blue Nile merk en de ervaring in nieuwe markten te delen“, aldus Blue Nile CEO Sean Kell. “We willen dat onze klanten vertrouwen hebben in een mijlpaalaankoop als een diamanten verlovingsring, dus we breiden ons winkelnetwerk uit om persoonlijk contact te leggen met mensen die onze producten willen passen en advies te krijgen van onze diamantdeskundigen om de verlovingsring van hun dromen te creëren.

Meer over The Blue Nile

Blue Nile werd in 1999 opgericht met het idee dat de diamant- en verlovingsringindustrie klaar was voor innovatie. Ze hebben een revolutie teweeggebracht in de sector met een verstorend online bedrijfsmodel, waardoor het mogelijk werd om te shoppen voor buitengewone diamanten van hoge kwaliteit tegen een goede prijs. En daar hielden ze niet bij op.

Ze waren er ook van overtuigd dat hun klanten meer keuzes, eenvoudige informatie en legendarische service verdienden. Ze vonden het belangrijk om een team van gepassioneerde, niet-commerciële diamant- en juwelierspecialisten op te bouwen die de klant op de eerste plaats zetten. (Ze zijn verheugd te kunnen melden dat enkele van hun klanten zelfs onze experts hebben uitgenodigd voor hun bruiloften).

Als leider op het gebied van handgemaakte verlovingsringen en mooie fijne juwelen, zijn ze voortdurend aan het innoveren en zoeken ze naar nieuwe manieren om de klant te helpen bij het ontdekken en ontwerpen van de perfecte stukken voor elke gelegenheid. Zij streven ernaar om de juwelier voor het leven te zijn van de klant.