Borsheims biedt dit jaar sieraden- en diamantgerelateerde luxe-avonturen aan via haar vakantiecatalogus. Dit komt tegemoet aan de wens van millennials voor transparantie en beleving.

De juwelier – die eigendom is van Warren Buffett’s Berkshire Hathaway conglomeraat – verkoopt een aantal reizen die betrekking hebben op producten die in de winkel worden aangeboden, zo zei het dinsdag. Voor $25.000, kunnen de klanten een reis voor acht mensen naar het American Clockmakers Institute kopen, waar zij hun eigen Zwitserse horloge kunnen maken.

De detailhandelaar zal ook een vierdaagse reis voor twee personen verkopen naar de Canadese Noordpool, waar de Signature Diamonds worden gedolven. De reis, die 160.000 dollar kost, omvat het verzamelen van een 8-karaats ruwe diamant uit de mijn, hondensleeën, ijsvissen, kijken naar het noorderlicht en een overnachting in een privé tipi. De klant vliegt aansluitend naar Toronto om de definitieve vorm voor zijn of haar ruwe diamant te kiezen.

Daarnaast biedt Borsheims een twee weken durende reis aan naar Botswana, waar de Kalahari Dream Diamonds van de juwelier vandaan komen. Kopers zullen het watertransport systeem bekijken dat gebouwd is op basis van de opbrengst van deze diamanten. Ze zullen ook een meerdaagse tour maken door de nationale parken van het land om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien en krijgen een 4,51 karaat Kalahari Dream Diamond. Deze vakantie draagt een prijskaartje van 200.000 dollar.

We hopen dat het gedenkwaardig is wanneer iemand een geschenk van Borsheims geeft, maar deze geschenken nemen die ervaring echt over the top“, aldus Karen Goracke, CEO van Borsheims. “Stel je voor hoe magisch het zou zijn om met eigen ogen te zien waar je diamant precies vandaan komt, je eigen Zwitserse horloge te maken, of om uit de eerste hand te zien wat voor goeds je diamant voor anderen oplevert.

Meer over Borsheims

Borsheim’s Fine Jewelry, of Borsheims, is een juwelier in Omaha, Nebraska. De winkel werd opgericht in 1870, en is een dochteronderneming van Berkshire Hathaway sinds 1989.

Louis Borsheim begon in 1870 met Borsheims in het centrum van Omaha in 1870. Het bedrijf werd in 1955 verkocht aan Louis Friedman en zijn zoon Ike. Beide eigenaren behielden de naam Borsheims.

In 1986 verhuisde Borsheims naar de Regency Court Mall. In 1989 kocht investeerder Warren Buffett een meerderheid van de aandelen van Borsheims en maakte het deel uit van zijn holding, Berkshire Hathaway.

Borsheims wordt geleid door Karen Goracke, die in 2013 president en CEO van Borsheims werd. De winkel houdt een inventaris bij van meer dan 100.000 sieraden en horloges.

Het is de locatie van de Berkshire aandeelhouders evenementen.