Afbeelding: © Forever Diamonds New York – verlovingsring Britney Spears

De meeste koppels zijn terughoudend als het op het ontwerp van hun verlovingsring aankomt. Maar toen meesterjuwelier Roman Malayev zelfs zijn vrouw moest vragen om een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen, wist hij dat de ervaring om een ring te maken voor de mega-beroemdheid Britney Spears met haar vriend, Sam Asghari, er één zou zijn als geen ander.

Het nieuws van de verloving van Britney Spears en Asghari brak zondag door toen het duo het aankondigde op Instagram (Spears heeft sindsdien haar account verwijderd om een social-media pauze te nemen). Britney Spears en Asghari hebben al vijf jaar verkering, en beiden hadden in interviews aangegeven te willen trouwen.

Het is een groot moment voor hen. Het is een onderdeel van hun nieuwe begin. De hele wereld juicht hun toe,” zegt Malayev. “Het is ook het grootste geheim dat ik in mijn hele leven heb bewaard.

Het nieuws heeft Malayevs eigen beroemdheid aangewakkerd, iets wat volgens de juwelier tegelijkertijd nederig, opwindend en overweldigend is.

Malayev is directeur van Forever Diamonds NY, een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het maken van handgemaakte, op maat gemaakte verlovingsringen.

Maar Britney’s 4 karaats solitaire is waarschijnlijk degene die zijn publieke reputatie zal vestigen. Door zijn ontwerp heeft hij nu een archief bij Perez Hilton, vermeldingen op elk social media-kanaal en een levenslange link naar de “…Baby One More Time“-legende.

Met zoveel nederigheid als hij kan opbrengen, zegt Malayev dat hij de nieuwe interesse in zijn werk met dankbaarheid aanvaardt. Forever Diamonds NY’s website is overspoeld met verkeer voor de Lioness, Asghari’s bijnaam voor Spears en hoe hij en Malayev de ring noemden die ze voor de zangeres maakten.

Gebaseerd op maanden van gesprekken, zegt Malayev, ontwierpen hij en Asghari een ring die een ronde solitaire diamant in een cathedral setting benadrukt. De steen zweeft tussen de verzonken diamanten tandjes en mand. Er zijn verschillende extra diamanten op de ring, waaronder een onder de brug, die alleen Spears kan zien.

Bij Sam waren de eerste woorden die opkwamen ’tijdloos’ en ‘klassiek’. Hij wilde dat ik die concepten zou nemen en ze zou ontwikkelen,” zegt Malayev. “Een diamant in een verlovingsring is tijdloos en klassiek. Maar ik wilde verder gaan en ook iets moderns inbouwen. We hebben de pootjes verwijderd, waardoor het zwevende diamanteffect ontstaat. Als je door de ring kijkt, zie je de diamant op zichzelf zweven.”

Het is perfect gelukt,” voegt Malayev toe. “Het is een andere uitdrukking van wie ze is.

De exacte ring die Spears nu om haar vinger flitst, zul je nooit kunnen kopen. Malayev zegt dat het ontwerp alleen van haar is, met de hartverwarmende inscriptie ‘Lioness‘ in de platina band. De juwelier zegt dat de bijnaam ideaal is voor Spears, die haar kracht en heftigheid verwerkt in alles wat ze doet.

Malayev zegt dat Asghari “super makkelijk” was om mee te werken, “als een gewone vent.” Hij was blij dat hij als hun juwelier werd uitgekozen, en hij hoopt nog eens met hen te kunnen samenwerken. Toen bekend werd dat Asghari op zoek was naar een ringontwerper, greep Malayev de kans met beide handen aan om zo’n iconische ring te ontwerpen en zo zijn vakmanschap en bekwaamheid te tonen.

Elke ontwerper met wie ik over de ring gesproken heb, was fantastisch met geweldige ideeën, maar ik had gewoon een klik met Roman – we hadden echt een klik over het ontwerp, en hij was net zo enthousiast als ik om er iets speciaals van te maken,” zei Asghari in een verklaring. “Daarom heb ik voor hem gekozen.

Het ontwerpproces was altijd uiterst geheim, zegt Malayev. De winkel gaf het koppel zelfs bijnamen – John en Jenna – om hun privacy te waarborgen. Die discretie is iets wat elke klant krijgt, zegt Malayev, en hij moedigt koppels aan om hun ringen samen te ontwerpen, zoals de toekomstige Mr. en Mrs. Asghari deden.

Het is een speciale tijd in iemands leven. Je wilt geen doorsnee ring,” zegt Malayev. “Je moet op zoek gaan naar dingen die voor jullie betekenisvol en symbolisch zijn. Zoals het woord ‘lioness’. Het is het perfecte woord dat Britney Spears beschrijft in al haar essentie…. Dat is wat sieraden horen te zijn – persoonlijk en betekenisvol voor de persoon die ze draagt.