Afbeelding: BEE MY LOVE SOLITAIRE van Chaumet

De bij, embleem van het koningschap, de kuisheid en het goddelijke, is het symbool bij uitstek bij Chaumet. Hun Bee my Love collectie, kondigt het begin aan van een nieuw hoofdstuk voor het juwelenmerk met zijn nieuwe diamantslijpsel, de Taille Impératrice, geïnspireerd op de dans van de bijen en de cellen van een bijenkorf.

Hoewel Chaumet al sinds de 18e eeuw mensen verleidt, heeft het juwelenmerk zopas nieuwe stukken uit zijn collectie onthuld. Deze zijn geïnspireerd op de bij, het symbool van eeuwigheid en koninklijkheid, het iconische embleem van het huis.

Voor dit nieuwe hoofdstuk zet de Bee My Love-lijn enkele van de paradepaardjes van het merk in de kijker, die enigszins zijn herzien. Het assortiment is even zonnig als het honingraatmotief dat overal in deze zoete collectie terugkomt: ringen, halskettingen en armbanden zijn bezet met diamanten.

Het goud doet denken aan de kleur van zoete honing, terwijl de diamanten de stampers lijken van een bloem waarin deze keizerlijke insecten zich delicaat nestelen.

Chaumet onthult zijn nieuwe diamantslijpsel, de Taille Impératrice

Zoals de bladzijden van een boek, laat Chaumet ons de voortzetting van zijn kostbare geschiedenis ontdekken. Zijn laatste innovatie? Een nieuw diamantslijpsel, de Taille Impératrice, een 88-facet diamant, die door zijn zeshoekige vorm teruggrijpt op de alveolus en geïnspireerd is op de dans in 8 van bijen.

Een nieuw indrukwekkend diamantslijpsel door zijn buitengewone schittering, nog intenser dan die van een traditioneel briljantslijpsel.

Chaumet, de Parijse juwelenkunst sinds 1789

De geschiedenis van Chaumet is verweven met de geschiedenis van Frankrijk sinds de oprichting in 1780, in Parijs. Het huis werd al snel de officiële juwelier van keizerin Josephine.

De savoir-faire van de juwelen van dit huis wordt al bijna 240 jaar lang doorgegeven aan generaties juweliers. De creaties van juwelen en horloges, die in het hart van de place Vendôme worden vervaardigd, weerspiegelen deze uitzonderlijke vaardigheden en zijn een eerbetoon aan de Parijse stijl.