afbeelding: Chow Tai Fook logo

De detailhandelsomzet van Chow Tai Fook groeide in het tweede fiscale kwartaal met 2,6% op jaarbasis, omdat een sterk herstel in China zwaarder woog dan de aanhoudende zwakte in Hongkong.

De verkoop steeg met 21% op het vasteland, terwijl het in Hongkong en Macau tijdens de periode die eindigt op 30 september met 52% daalde, meldde de juwelendetailhandelaar meldde. De verkoop in dezelfde winkels – in filialen die minstens een jaar open zijn – steeg met 11% op het vasteland van China en daalde met 53% in Hongkong en Macau.

De coronaviruspandemie heeft de grootste juwelenketen van Hongkong getroffen, vooral in de eigen stad, waar een vertraging van het toerisme de lokale verkoop van luxegoederen heeft geteisterd. De consumenten in China zijn echter meer gericht op de binnenlandse uitgaven in plaats van op consumptie tijdens buitenlandse reizen, wat heeft geleid tot een stijging van de verkoop.

In het licht van de versoepeling van de situatie van Covid-19 op het vasteland van China, vertoonde het bedrijfsleven op het vasteland van China een bemoedigende verbetering“, legt het bedrijf uit. “Uitdagende macro-gegevens en de sluiting van belangrijke grensovergangen wogen op de detailhandelsvraag in Hongkong en Macau in de loop van het kwartaal.