De COVID-19 pandemie die de wereld in zijn greep heeft, heeft een grote impact op de diamantindustrie, waarbij zich elke dag nieuwe ontwikkelingen voordoen. Hier presenteren we gebeurtenissen, die door het virus zijn beïnvloed, van de afgelopen dagen.

26 maart

– De Indische Gem & Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) draagt INR 500 miljoen ($ 6,7 miljoen) bij om de werknemers in de sector te helpen die door COVID-19 worden getroffen.

– Juweliers van Amerika (JA), het Jewelers Vigilence Committee (JVC) en de Women’s Jewelry Association (WJA) sluiten zich aan bij 90 andere detailhandelsgroepen die een beroep doen op het Witte Huis om kleine detailhandelaars te helpen bij het verkrijgen van financiële hulp tijdens de pandemie.

– GIA sluit laboratoria in Carlsbad, New York, Antwerpen, Johannesburg, Mumbai en Surat en schort de activiteiten op in verschillende gemmologische scholen.

– De Beers laat zichthouders toe om alle ruwaanvoer op zicht gepland voor 30 maart tot 3 april uit te stellen.

– Gem Diamonds beperkt Letšeng-mijn tot tijdelijke onderhoud.

25 maart

– Petra Diamonds schort haar operaties in Zuid-Afrika op, waaronder de Finsch-, Cullinan- en Koffiefontein-mijnen, omdat Zuid-Afrika vanaf 26 maart een 21-daagse lockdown afdwingt.

– Firestone Diamonds en Lucapa Diamond Company zetten de activiteiten van Lesotho in de wacht omdat ze afhankelijk zijn van leveringen uit Zuid-Afrika.

– De Indische regering verhoogt de minimumwaarde van een wanbetaling die een faillissementsprocedure voor kleine en middelgrote ondernemingen kan veroorzaken tot INR 10 miljoen ($131.160) vanaf INR 100.000 ($1.310). Implementeert andere concessies.

– Christie’s herschikt de New York Magnificent Jewels van april veiling tot 11 juni, en de Genève verkoop, gepland in mei, naar 1 juli.

24 maart

– India kondigt een 21-daagse Covid-19 lockdown aan.

– Het Jewelers Vigilance Committee (JVC) lanceert een speciale website om de juweliersgemeenschap toegang te geven tot nuttige juridische middelen en het laatste nieuws om het voortbestaan van hun bedrijf te garanderen en gezond en veilig te blijven tijdens de pandemie.

– De Diamond Producers Association (DPA) introduceert een e-learning platform waarmee retailers hun personeel kunnen opleiden terwijl de winkels gesloten zijn en de werknemers thuis zijn.

– Het Women’s Jewellery Network (WJN) lanceert een online digitaal platform waar de leden van WJN Essentials met elkaar in contact kunnen komen, kunnen communiceren en netwerken.

– Stuller sluit het hoofdkwartier in Louisiana en schort alle activiteiten ter plaatse op.

– Birks Group sluit alle winkels in Canada tot minstens 1 april.

– Watches of Switzerland sluit alle locaties voor haar merken in zowel de VS als het Verenigd Koninkrijk.

– Michael Hill kondigt aan dat het zijn winkels in Australië en Nieuw-Zeeland voor onbepaalde tijd zal sluiten; hij stelt de dividenduitkering uit.

– De Surat diamantproductie-industrie sluit tot 31 maart in overeenstemming met de lockdown die door de Gujarat-staatsregering wordt opgelegd. De Diamantbeurs Bharat in Mumbai sluit ook na gelijkaardige maatregelen in de staat Maharashtra.

– Signet Jewelers zegt het geen voorspelling voor het eerste trimester van zijn fiscaal jaar 2021 in zijn inkomensversie zal verstrekken (gepland voor 26 maart), omdat het eerst het de gevolgen van de Covid-19 pandemie voor zijn detailhandelsactiviteiten af weegt.

23 maart

– Michael Hill zal alle Canadese winkels tijdelijk sluiten, terwijl locaties in Australië en Nieuw-Zeeland momenteel open blijven. De juwelendetailhandelaar zei het geen opbrengstbegeleiding voor het fiscale jaar zal verstrekken dat op 30 Juni beëindigt, aangezien het niet volledig het effect van het virus op zijn verkoop heeft beoordeeld.

– De organisator van de beurs van Hong Kong toont, die voor mei wordt gepland, schort voorbereidingen op aangezien de bezoekers aan de stad in quarantaine 14 dagen moeten gaan.

– De London Diamond Bourse (LDB) zal vanaf 25 maart sluiten omdat het coronavirus zich in het Verenigd Koninkrijk verspreidt.

22 maart

– Signet Jewelers kondigt aan dat al haar winkels gesloten zullen blijven doorheen Noord-Amerika, met inbegrip van Kay Jewelers, Zales, Jared, James Allen, Peoples en Piercing Pagoda.

– Luxegroep Kering ziet de vraag zich in China herstellen; verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal met 13% tot 14% zal dalen.

– Dominion Diamond Mines schort de activiteiten in de Ekati-mijn op.

– Gem Certification & Assurance Lab (GCAL) kondigt aan dat het zijn labo en kantoren met ingang van 23 maart zal sluiten; alle niet-gemologische werkzaamheden worden voortgezet.

19 maart

– New York Diamond Dealers Club (DDC) sluit wegens virusverspreiding in de VS.

– Luk Fook geeft een winstwaarschuwing uit na het sluiten van winkels in Hong Kong en China in januari en februari.

– De meeste winkels op het vasteland van China zijn in maart heropend, maar het klantenverkeer is beperkt.

– Gem Diamonds meldt dat de prijzen voor commerciële kwaliteit ruw zijn gedaald met 18% bij de aanbesteding van maart als gevolg van de impact van het coronavirus.

– Alrosa, Petra Diamonds, Lucara Diamond Corp., De Beers zetten hun mijnbouwactiviteiten voort, met speciale procedures in geval van een virusuitbraak.

– Indische banken geven diamantexporteurs een extra maand de tijd om leningen terug te betalen die ze zijn aangegaan om overzeese zendingen te financieren.

– Bharat Diamant Bourse vraagt de leden om het personeel met 50% te verminderen.

– Surat Diamond Association besluit om de slijpindustrie open te houden en tegelijkertijd gezondheidsvoorzorgsmaatregelen te nemen.

– Juweliers van Amerika (JA) initieert webinar reeksen over zakelijke uitdagingen met betrekking tot COVID-19.

– China meldt voor het eerst nul nieuwe infecties.