Afbeelding: De Beers

De Beers Jewellers, de detailhandelsketen van de diamantgigant, heeft een nieuwe flagship store geopend in 45-50 Old Bond Street in Londen.

Old Bond Street was de thuisbasis van de De Beers Jewellers winkel, die in 2002 werd geopend.

De twee verdiepingen tellende locatie van 250 vierkante meter is volledig heringericht en heeft nu een transparante voorgevel en een mix van open ruimtes en besloten zones.

Een nieuw verlichtingssysteem, ontworpen voor de flagship van De Beers, brengt het vuur, het licht en de schittering van elke diamant naar voren. Op de tweede verdieping bevindt zich een ervaringsgerichte ruimte waar klanten via digitale functies en een tentoonstellingsruimte in contact kunnen komen met het merk en de geschiedenis van De Beers. Zo wordt er verteld hoe N.W. Ayer copywriter Frances Gerety in 1947 de slogan “A Diamond Is Forever” bedacht en hoe diamanten een symbool van de liefde werden.

Het nieuwe concept legt de nadruk op natuurlijke diamanten en duurzaamheid. Het bevat informatie over hoe diamanten worden gevonden en hoe ze lokale gemeenschappen ten goede kunnen komen. De constructie is ontworpen om te voldoen aan de vereisten van ‘Leadership in Energy and Environmental Design‘ (LEED), waarmee de groene kenmerken van een winkel onafhankelijk kunnen worden geverifieerd. De De Beers-winkel in Chengdu, China, die eerder dit jaar werd geopend, heeft de gouden certificering behaald.

Er zal ook een VIP-ruimte zijn waar toeschouwers de zeldzaamste diamanten kunnen bekijken. Onder de stenen die tentoongesteld zullen worden:

– Een 1,26 karaat fancy intense blauwe internally flawless peervormige diamant, gezet in een De Beers Double Aura hanger.

– Een 1,42 karaat fancy groene levendige ovaal geslepen diamant.

– Een 2 karaat lichtpaarse cushion geslepen diamant.

– Een 1,83 karaat radiant geslepen fancy oranje-roze diamant waarin beide tinten perfect in balans zijn qua verzadiging en helderheid.

– Een 0,65 karaat fancy levendig blauw kussen geslepen, intern loepzuivere diamant.