De Beers heeft zijn productieprognose voor 2018 en de daaropvolgende jaren verhoogd, aangezien de mijn anticipeert op een sterke vraag van consumenten.

Het diamantbedrijf verwacht een productie van 35 miljoen tot 36 miljoen karaat voor het huidige jaar, het hoogste niveau sinds 2008, terwijl het in 2017 33,5 miljoen karaat heeft gedolven, zei Anglo American, het moederbedrijf van De Beers, op dinsdag 11 december.

De extractieniveaus zullen in 2019 tussen 31 miljoen en 33 miljoen karaat bedragen, aangezien de Venetia-mijn in Zuid-Afrika van een open put naar een ondergrondse operatie zal gaan, maar ook vanwege de sluiting van de Victor Mine in Canada. De productie zal echter blijven stijgen tot 33 miljoen tot 35 miljoen karaat in 2020, vervolgens van 35 miljoen tot 37 miljoen karaat in 2021.

De stijgingen zijn voornamelijk te wijten aan de geplande vooruitgang van De Beers in Venetia tijdens de transitie van dit actief, naast de toegenomen productie in de Botswana-mijnen, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Rapaport News. Het is van plan om in 2021 een hoogwaardig deel van Venetia te exploiteren, wat een sprong in de totale productie voor dat jaar zal veroorzaken.

Inderdaad, de vraag van de consument moet ook in aanmerking worden genomen, omdat voor ons de vraagvoorspellingen een integraal onderdeel zijn van de planning van onze productie“, voegde de woordvoerder eraan toe.

De Beers hadden gepland dit jaar 34 miljoen tot 36 miljoen karaat te extraheren en 32 miljoen karaat in 2019 en 2020. Bruce Cleaver, de CEO van de mijnbouwer, had eerder dit jaar een piek in de wereldwijde productie voorspeld, zonder vooruitzicht op een significante stijging voor “bepaalde tijd“.

De productie van De Beers steeg in de eerste negen maanden van 2018 met 3 procent op jaarbasis tot 26,2 miljoen karaat, terwijl het verkoopvolume in de eerste negen maanden van het jaar met 11 procent zakte tot 23,9 miljoen karaat, zei Anglo American in oktober.