Het is bijna alsof groothandelaars willen zeggen, “Knijp me, want ik droom“. De verkoop is sinds januari zo constant en sterk geweest dat ze het met de eindejaarsperiode vergelijken. Zelfs nu de prijzen blijven stijgen, genieten ze van deze welkome verkoopgolf.

New York: big business

We breken elke maand records,” zegt Yoni Nitzani, eigenaar van groothandelaar Polo Gem Co. in New York. “Elke maand is het net Kerstmis.” In feite zijn er ” spectaculaire” maandelijkse verkoopstijgingen geweest, meldt hij.

Een verschuiving naar grote stenen heeft zijn zaken gestimuleerd. Terwijl een diamant van 1 tot 2 karaat vroeger de norm was, zijn 4, 5 of 6 karaat nu “gemakkelijk te verkopen“, zegt Nitzani. Grote bij elkaar passende paren voor studs met een totaal gewicht van 4 karaat en meer doen het “super goed,” voegt hij eraan toe, en grote fancies zijn ook in trek. Hij constateerde een trend voor langwerpige stenen en merkte op dat deze over de hele linie werden verkocht in alle maten en categorieën.

De inkoop was echter “zeer uitdagend, met moeilijke prijzen“. Rondellen zijn “super, super duur,” zegt Nitzani, die nog steeds “agressief inkoopt, ook al vergt dat veel meer werk en inspanning op het terrein voor onze inkopers.” Het is niet door gebrek aan goederen, legt hij uit. “Het aanbod is er; overzeese fabrikanten werken op volle kracht. Het is een kwestie van prijs.” En zelfs met een uitstekende verkoop, zijn de marges mager.

Hoewel hij goede hoop had voor 2021, benadrukt hij dat deze periode van versnelde consumentenaankopen “niet de nieuwe norm is in de juweliersbranche“.

Je kunt geen bedrijf bouwen op basis van deze cijfers,” zegt hij. “Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik denk dat we allemaal weten dat dit niet eeuwig zal duren.

Rochester: sterk over de hele linie

Andrew Rickard vat de huidige ontwikkeling van de vraag in één woord samen: “ongekend“. Rickard, vice president operations bij groothandelaar RDI Diamonds in Rochester, New York, vermeldt “de beste februari, de beste maart en de beste april” in de meer dan 20 jaar dat hij bij het bedrijf werkt.

De “versoepeling van de eisen rond huwelijksceremonies” heeft volgens Rickard een boom in verlovingen aangewakkerd. Veel mensen met een besteedbaar inkomen zijn hun sieraden aan het opwaarderen en doen ook grotere aankopen, voegt hij eraan toe.

Hij constateert dat de zaken over de hele linie goed gaan, zonder dat “een categorie te dramatisch onder de maat presteert“. Rondellen verkopen goed, merkt hij op, en fantasieën doen het goed. Ovalen en langwerpige radialen zijn “hot“, smaragden zijn “terug van weggeweest” en er is zelfs wat vraag naar marquise- en peervormen.

Toch is Rickard “een beetje sceptisch” over de lange termijn. Hij had al aanzienlijke prijsstijgingen gezien, en verwacht “voorraadproblemen voor de rest van 2021“. De crisis in India heeft de situatie verergerd en zal “doorsijpelen en zich doorvertalen doorheen onze industrie.

Toch blijft hij voorzichtig optimistisch over de rest van het jaar en ziet hij kansen “met niet veel hinderpalen.” Zijn strategie bestaat er vooral uit “voor de klanten uit te blijven, nieuwe deuren te openen en te helpen waar we kunnen.” Inderdaad, zegt hij, “ons grootste probleem vandaag is inventaris – het vervullen van orders versus het vinden van orders. Dat is een goed probleem om te hebben.

Los Angeles: een beetje meer betalen

De grootste verrassing van de laatste maanden is dat we onheil en somberheid verwachtten, maar onze business is sterker en de voorraadprijzen hebben hun waarde behouden – het tegenovergestelde van wat we vreesden,” zegt Joseph Ladd, eigenaar en voorzitter van groothandelaar en fabrikant Ladd Diamonds in Los Angeles, Californië.

Nu is het grootste probleem de moeilijkheid om hetzelfde item dat we verkochten te vervangen. We moeten het kopen voor een prijs die dicht bij de prijs ligt waarvoor we het verkochten,” legt hij uit. In plaats van “af te dingen op een paar procentpunten,” geeft hij er de voorkeur aan “iets meer te betalen voor de steen, gewoon om hem in voorraad te hebben.