Afbeelding: diamantmunten – Diamond Standard

Diamond Standard heeft een eerste emissie van 25 miljoen dollar gelanceerd van nieuwe diamantmunten, die op de markt kunnen worden verhandeld als een gereguleerde grondstof, vergelijkbaar met goud.

Het bedrijf zal 50.000 natuurlijke, ronde briljantdiamanten kopen via de Diamond Standard Exchange, die zullen worden gezet in 5.000 diamantmunten en uitgegeven tegen een prijs van $5.000 per stuk. De IGI en het Gemological Institute of America (GIA) zullen de diamanten beoordelen, voordat de IGI ze inspecteert, sorteert en samenvoegt tot transparante munten. Alle diamanten wegen tussen 0,23 en 0,75 karaat, en zijn in gelijke waarde over de munten verdeeld.

De diamanten worden aangekocht via een statistisch steekproefproces, door automatisch te bieden op de inventaris van vele concurrerende diamantverkopers, om een statistisch geldige steekproef aan te kopen,” merkte de Diamant Standaard onlangs op.

De IGI zal ook een draadloze computerchip inbrengen en de munt uploaden naar een blockchain, waardoor een digitaal token wordt gecreëerd dat wordt gebruikt om de munten te verhandelen. Na het initiële aanbod zal de marktwaarde van de munt worden bepaald door kopers en verkopers op de markt via beurshandel, merkte Diamond Standard op.

Na de initiële uitrol zal Diamond Standard nieuwe munten verkopen met een kleine premie of korting ten opzichte van de door de markt bepaalde prijs. Eigenaars van munten kunnen hun munten verkopen tegen de huidige marktprijs via een beurs, of aan een andere koper tegen een wederzijds overeengekomen prijs, legde het bedrijf uit.

Dit partnerschap is een monumentale stap voorwaarts voor de diamantindustrie“, aldus Avi Levy, president van IGI Noord-Amerika.

Over Diamond Standard

Diamond Standard is de producent van ’s werelds eerste diamantgrondstoffen. Diamond Standard is een technologie-ontwikkelaar, diamant-marktmaker en producent van grondstoffen, met hoofdkantoor in New York City.
Hun doel is het ontsluiten van het potentieel van natuurlijke diamanten als een hard-asset voor investeerders, zoals goud, zilver en platina.
Ze werken samen met regelgevers, accountants en financiële sponsors om eerlijkheid, transparantie, consistentie en liquiditeit te garanderen.