Diamantbeurzen in Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend naar aanleiding van het recente vredesakkoord tussen de twee landen in het Midden-Oosten.

De Israel Diamond Exchange (IDE) zal een representatief kantoor openen in Dubai, terwijl het Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) een kantoor in Ramat Gan zal oprichten, aldus de organisaties donderdag na een virtuele ceremonie. De diamantsectoren van de twee naties zullen ook samenwerken om de handel te bevorderen en zijn overeengekomen om een Israëlisch-Dubaï diamantevent te organiseren.

Door de World Federation of Diamond Bourses (WFDB) hebben we de leiders van de diamantindustrie in Dubai leren kennen en waarderen,” zei Yoram Dvash, voorzitter van de IDE en de WFDB. “De overeenkomst zal ons in staat stellen om op deze relaties voort te bouwen ten voordele van de leden van onze respectieve beurzen.

Op 13 augustus kwamen Israël en de VAE overeen om de betrekkingen te normaliseren en samen te werken op het gebied van de handel. Terwijl diamantairs al enige tijd discreet tussen de twee naties reisden, maakte het vredesverdrag formele zakelijke banden mogelijk.