Afbeelding: GIA

Het Gemological Institute of America (GIA) werkt een nieuw indelingsrapport uit dat het land zal belichten waar een diamant werd gewonnen. Het Diamond Origin Report.

Het bedrijf geeft het Diamond Origin Report uit voor stenen die aan het lab zijn voorgelegd voor analyse in ruwe vorm en opnieuw als gepolijste steen, zodat het de twee kan matchen en het land van herkomst kan bevestigen.

De afgelopen jaren is er een groeiende vraag naar transparantie en traceerbaarheid in de diamantindustrie“, zegt Susan Jacques, president en CEO van de GIA. “Consumenten willen de herkomst van producten en hun sociaaleconomische- en milieu-impact kennen.

De GIA zal ondersteuning bieden voor digitale en gedrukte marketing aan retailers die gebruik maken van de Diamond Origin Report service, zodat zij het unieke verhaal van elke diamant aan de consument kunnen overbrengen, legde de organisatie uit.

Het product komt er bijna twee jaar nadat de GIA voor het eerst zijn vermogen onthulde om een ​​gepolijste diamant te verbinden met zijn oorspronkelijke ruwe vorm, door de steen in verschillende stadia van de productie te beoordelen. Sindsdien heeft het duizenden ruwe diamanten verwerkt, variërend van 0,15 karaat tot meer dan 100 karaat, met een “groeiend aantal” mijnwerkers, fabrikanten en detailhandelaren – waaronder Alrosa – die aan het programma hebben deelgenomen, merkte de GIA op. De service is een evolutie van het Mine to Market (M2M) programma dat de GIA in juni 2017 lanceerde, verklaarde Stephen Morisseau, directeur corporate communications.

Het nieuwe rapport, dat vanaf 30 april beschikbaar zal zijn, bevat het land van herkomst, een volledige 4CS-kwaliteitsanalyse en een inscriptie op het registratienummer, aldus de GIA.