Afbeelding: eBay

Online marktplaats eBay heeft een pop-up store opgezet in de diamantwijk van New York waar klanten sieraden, handtassen, horloges en andere luxeartikelen kunnen inruilen voor nieuwe artikelen.

De e-commerce gigant heeft de eBay Luxury Exchange slechts twee dagen geopend – woensdag en donderdag – tijdens de New York Jewelry Week van deze week. Taxateurs evalueren de voorwerpen die consumenten binnenbrengen en kennen er een waarde aan toe. Shoppers kunnen die “valuta” dan gebruiken om te betalen voor een ander item in de winkelinventaris, zei eBay woensdag.

Als klanten niets vinden dat hen interesseert, kunnen ze de fotostudio van de locatie gebruiken om hun items op eBay te zetten in plaats van ze te ruilen, aldus het bedrijf.

Het debuut van de Luxury Exchange komt nadat eBay een sprong had opgemerkt in het aantal klanten dat op de site kocht en verkocht na de lancering in 2020 van zijn luxeverificatieservice Authenticity Guarantee.

De trend komt ook overeen met een onderzoek dat eBay samen met BoF Insights, de gegevens- en analyse-eenheid van The Business of Fashion, heeft uitgevoerd. Ongeveer 30% van de luxe shoppers gaf aan dat ze dachten dat de waarde van luxe handtassen, horloges en juwelen minder volatiel was dan andere investeringen, zo bleek uit dat onderzoek. Meer dan de helft van deze respondenten gaf aan hun luxeartikelen te beschouwen als een vorm van valuta die kan worden geruild voor andere artikelen, terwijl 62% aangaf luxeartikelen uit hun collecties te hebben verkocht voor meer dan de oorspronkelijke aankoopprijs.

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest voor luxeliefhebbers om hun collecties te verfijnen in een vertrouwde omgeving, en we wilden een IRL [in real life] creëren die weerspiegelt wat er dagelijks op eBay gebeurt“, aldus Tirath Kamdar, general manager luxury bij eBay. “De Luxury Exchange biedt shoppers een kans om hun waardevolle goederen te taxeren en te verkopen, en iets nieuws toe te voegen aan hun persoonlijke collecties – net op tijd voor de feestdagen.