Dit najaar zal Namakwa Diamonds, een mijnbouwbedrijf gericht op Lesotho, een roze steen van bijna 30 karaat (29,59 ct) in Antwerpen verkopen.

Het bedrijf ontginde deze diamant op 12 juni in zijn KAO mijn in Afrika, volgens makelaar Bonas-Couzyn, die de verkoop zal begeleiden. De steen, genaamd KAO Rose, is te zien in Antwerpen van 17 tot en met 28 september en het online bieden wordt op 1 oktober gesloten. De veiling maakt deel uit van de vierde KAO-productverkoop dit jaar.

Namakwa bezit en exploiteert de KAO mijn via haar dochteronderneming, Storm Mountain Diamonds. Dit actief produceerde al eerder fancy colored diamanten: de mijnwerker ontginde bijvoorbeeld de Pink Storm van 36,06 karaat in december 2013 en verkocht deze de volgende maand.

Volgens het laatste rapport van de Fancy Colour Research Foundation (FCRF), vertoonde de Color Diamond Index voor het tweede kwartaal van 2018 over het algemeen stabiele prijzen gedurende de periode. De index steeg met 0,5%, de prijzen voor blauwe stenen stegen met 5,7% en de prijzen voor gele en rose daalden met respectievelijk 0,7% en 0,6%.