Christie’s verwacht een zeldzame felroze diamant te verkopen tegen een prijs tussen de $ 30 miljoen en $ 50 miljoen, mogelijk een nieuwe recordprijs voor de veilingen in de kleurencategorie.

De rechthoekige 18,96-karaats felroze diamant Pink Legacy, eigendom van de familie Oppenheimer, de verkoop van prachtige sieraden in Genève beheersen, aldus het veilinghuis dinsdag. De steen is de grootste felroze diamant die Christie’s ooit heeft geveild, en beschrijft de steen als “zeer zuiver“.

De ontdekking van deze opmerkelijke, voorheen onbeschreven, diamant zal enorme opwinding veroorzaken bij verzamelaars en diamantkenners van over de hele wereld,” zei Rahul Kadakia, Christie’s International Jewellery Manager. “Zijn uitzonderlijke herkomst zal er ongetwijfeld een klasse apart van maken als een van de mooiste diamanten ter wereld.

The Pink Promise, een felroze diamant van 14,93-karaat, verkocht door Christie’s op haar Hong Kong veiling voor $ 32,5 miljoen in 2017, houdt het huidige record.

Christie’s verkoopt de Pink Legacy op haar prachtige sieradenveiling van 13 november in het Four Seasons Hotel des Bergues in Genève. Het veilinghuis presenteert de steen in Hong Kong, Londen, New York en Genève tussen 28 september en 13 november.