Brilliant Earth, Pandora, en Watches of Switzerland boekten allemaal sterke resultaten voor hun meest recente kwartalen, terwijl Charles & Colvard een sterke daling van de verkoop noteerde.

Brilliant Earth

Periode: Derde kwartaal van 2022 (eindigend op 30 september)

Omzet: 17% gestegen tot $111,4 miljoen

Netto inkomsten: +44,3% tot 5,7 miljoen dollar

Waarom: Chief financial officer Jeff Kuo zei tijdens een conferentiegesprek op 10 november dat de groei werd gedreven door verlovingsringen, trouwringen, fijne sieraden, met een “buitenproportionele groei in fijne sieraden aan meer toegankelijke prijspunten“.

Vooruitzichten: Gezien “macro tegenwind en de verwachte promotionele omgeving“, verlaagde het bedrijf zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal, wat een groei van -5% tot -3% zou betekenen. De verkoop werd in oktober “moeilijker“, zei CEO Beth Gerstein tijdens het gesprek.

Ander nieuws:

  • Het bedrijf opende onlangs twee nieuwe showrooms in Baltimore en Palo Alto, Californië, waarmee het totaal op 25 komt.

Charles & Colvard

Periode: Eerste kwartaal van fiscaal 2023 (eindigend op 30 september)

Omzet: Daling van 28% tot 7,4 miljoen dollar

Netto inkomsten: Het boekte een verlies van 890.000 dollar tijdens het kwartaal, vergeleken met een winst van 827.000 dollar het voorgaande jaar.

Waarom: CEO Don O’Connell gaf de schuld aan “logistieke en supply chain-problemen veroorzaakt door orkaan Ian” evenals consumenten die hun discretionaire uitgaven verplaatsen naar reizen en ervaringen nu de COVID-19 beperkingen zijn beëindigd, tijdens een conferentiegesprek op 3 november.

Vooruitzichten: Het bedrijf geeft geen vooruitzichten.

Ander nieuws:

  • Moissanite verkoop daalde met 12%, terwijl lab-grown diamanten stegen met 85% vanaf een lage basis, ondanks “neerwaartse druk” op lab-grown diamant prijzen.

Pandora

Periode: Derde kwartaal van 2022 (eindigde op 30 september)

Omzet: 5% gestegen tot 5,26 miljard Deense kronen (ongeveer: 725 miljoen dollar). In de Verenigde Staten daalde de omzet met 9%.

Nettowinst: 734 miljoen Deense kronen (ongeveer 73 miljoen dollar).

Waarom: De daling van de vraag in de Verenigde Staten was te wijten aan de “ongewone effecten van de stimuleringsmaatregelen van vorig jaar“.

Vooruitzichten: Pandora bevestigde haar financiële verwachtingen van 4% tot 6% omzetgroei voor het fiscale jaar. CEO Alexander Lacik zei tijdens een conference call op 8 november dat “het een beetje vroeg is” om te speculeren over een mogelijke wereldwijde recessie.

Ander nieuws:

  • Het bedrijf voert prijsverhogingen van 4% door voor de hele portefeuille.
  • De nieuwe lijn met laboratorium diamanten, Diamonds by Pandora, die in de Verenigde Staten wordt geïntroduceerd, is “goed ontvangen” en wordt verkocht voor 15 keer de gebruikelijke prijs.

Watches of Switzerland

Periode: Tweede kwartaal van fiscaal 2023 (eindigde 30 oktober)

Omzet: 21% hoger (bij constante valuta) tot £374 miljoen (ongeveer $440 miljoen). De omzet in de VS bedroeg £159 miljoen (ongeveer $187 miljoen), een stijging van 46% (bij constante valuta).

Vooruitzichten: De verwachtingen voor het boekjaar zijn verhoogd, ondanks een “moeilijker” macro-economisch klimaat.