Afbeelding: Forevermark

De verkoop van Forevermark juwelen steeg 8% op jaarbasis in 2018, aldus de eigenaar van het merk, De Beers.

Die groei is bijna het dubbele van de stijging van 4,4% voor de juwelenindustrie als geheel, noteerde Forevermark CEO Bruce Cleaver eerder deze maand in een toespraak voor handelaars in New York.

Forevermark rapporteerde ook een succesvolle marketingcampagne voor zijn Tribute collectie, die naar verluidt 80% bereikte van de rijke consumenten die het doelwit waren. Als gevolg hiervan meldde meer dan 50% van de juweliers die Forevermark aanbieden, dat consumenten tijdens de eindejaarsperiode in hun winkels kwamen om uitdrukkelijk naar het merk te vragen, zei Cleaver.

Het bedrijf is van plan zijn marketing aan te passen, omdat consumenten steeds pragmatischer worden in hun benadering van het huwelijk, met minder mensen die het idee van ‘voor altijd‘ aanvaarden als een romantisch idee, merkte Cleaver op. Forevermark introduceert halverwege het jaar een nieuwe bruidscollectie en bijbehorende campagne in de VS om die verandering te weerspiegelen. Het zal meer details over het project later deze maand geven, op de Centurion Jewelry Show, voegde de executive hieraan toe.