Afbeelding: De Beers RVL – genderneutrale juwelen

Genderneutrale juwelen zijn sterk in opkomst bij de juwelier. In augustus onthulde Tiffany & Co. de Tiffany Lock, een collectie armbanden voor alle geslachten. En nu volgt De Beers met de introductie van zijn allereerste genderneutrale juwelen collectie, De Beers RVL.

Het mooie aan deze collectie is dat er geen voorschriften zijn over wie deze stukken moet dragen of hoe ze moeten worden gestyled; het is geheel aan de drager,” zei de CEO van De Beers, Céline Assimon, in een verklaring. Met hun aanpasbare ontwerpen kan je de stukken alleen dragen, stapelen of op schijnbaar oneindige manieren stylen om aan elke voorkeur te voldoen.

De zevendelige genderneutrale juwelen collectie bevat een mix van hangers, ringen en armbanden: vier in 18k witgoud en diamanten en drie in 18k roségoud en zwart titanium. Elk stuk bevat het monogram van De Beers met “D” en “B” contouren gegraveerd in lijnen om het uiterlijk van een code na te bootsen. Of een tandwiel als je het van opzij bekijkt, wat parallellen trekt met de dubbelzinnige aard van genderexpressie.

De ontwerpen bevatten een geheime code, maar ze weerspiegelen ook strepen die zichtbaar zijn in rotsen, die het verhaal onthullen van de aarde waarin onze diamanten op natuurlijke wijze zijn gevormd. De Beers RVL staat voor ons engagement om sieraden te ontwerpen waarmee onze klanten kunnen uitdrukken wie ze zijn en voor ons erfgoed als pioniers van perfecte diamant“, aldus Assimon.

Deze genderneutrale juwelen De Beers RVL zijn wereldwijd verkrijgbaar. Ze variëren in prijs van 950 dollar voor de band in roségoud en zwart titanium tot 5.900 dollar voor de hanger in witgoud en diamant.

Deze De Beers genderneutrale juwelen laten toe de essentie te vieren van wie je bent. Net als de initialen van De Beers die in het ontwerp verborgen zitten, is iemands unieke karakter niet onmiddellijk duidelijk; dit moet je zelf onthullen. Als een mechanisme dat aanzet tot actie, stimuleert De Beers RVL de drager om zijn buitengewone zelf uit te drukken naar de rest van de wereld. Dit door middel van een verscheidenheid aan eigentijdse materialen, aparte ontwerpen en speelse styling.

De Beers genderneutrale juwelen details

Afbeelding: De Beers – bandring in witgoud – De Beers RVL