Het Gemological Institute of America (GIA) heropent haar New Yorkse classificatielaboratorium maandag na een sluiting van drie maanden ten gevolge van het coronavirus.

Naarmate de beperkingen worden opgeheven en de wereldwijde edelsteen- en juwelenindustrie zich begint te herstellen, heropenen we veilig de GIA-locaties, keren medewerkers terug aan het werk en bereiden we ons voor op onze missiegedreven activiteiten,” zei GIA CEO Susan Jacques donderdag. “We houden ons strikt aan de regels en richtlijnen van de overheid, implementeren nieuwe processen en passen onze faciliteiten aan om iedereen die bij GIA komt – personeel, klanten, studenten en bezoekers – gezond en veilig te houden.

Nu de 47th Street-locatie weer in bedrijf is, zullen alle 11 laboratoria van de GIA hun deuren hebben geopend. De 10 andere sites verhogen gestaag hun uren en voegen extra shifts toe om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hun diensten, aldus de GIA.

Ondertussen, zijn zijn gemmologische scholen in Taipei en Hong Kong open, en alle andere GIA onderwijscentra zullen terug campusstudenten in de nabije toekomst welkom heten,” zei de organisatie.

De onderneming sloot het grootste deel van zijn vestigingen in maart toen het virus zich verspreidde, en heropende ze geleidelijk aan wanneer de lockdown beperkingen versoepeld werden. Het zal de lokale overheid en de gezondheidsregels in elke plaats blijven controleren en zijn diensten zo nodig aanpassen.