Afbeelding: GIA

Het Gemological Institute of America (GIA) heeft een video-billboard reclamecampagne onthuld die consumenten aanmoedigt om meer te leren over de oorsprong van diamanten.

Twee advertenties die het Rapport van Oorsprong van Diamant van GIA en de 4Cs van diamantkwaliteit naar voren schuiven, lopen op Times Square in New York tot daags na Valentijn, dus tot en met 15 februari. De nieuwe campagne onderstreept de inspanningen van het instituut om een boodschap van consumentenbescherming te verspreiden.

In de loop van de komende maanden, zullen er miljoenen verlovingen zijn doorheen de wereld,” zegt Mark Buntz van de GIA. “Wij zijn er trots op dat we de consument de kennis verschaffen om het verhaal van de steen te vertellen. Dat ze dankzij ons vertrouwen hebben in de kwaliteit en de herkomst van hun diamant. Er is geen betere plek dan het hart van New York City om de consument beter kennis te laten maken met de missie, diensten en rapporten van de GIA.

De advertentieplaatsing past in de lange termijn inspanningen van GIA om consumenten te helpen aan informatie met betrekking tot de kwaliteiten van diamanten, gekleurde edelstenen en parels. In hun aanpak om de consument te helpen vertrouwen in edelstenen en juwelen te bekomen, door op onderzoeksrapporten van derden, van de GIA, aan te dringen.”

Het Gemological Institute of America lanceerde zijn Rapport van Oorsprong van Diamant, dat een geslepen steen evalueert en het aan zijn originele ruwe steen koppelt in de loop van 2019.

Wat omvat het Rapport van Oorsprong van Diamant van de GIA zeer concreet?

Het Gemological Institute of America Diamond Origin Report is een volledige beoordeling van de 4C’s van de kwaliteit van een diamant (kleur, helderheid, snit en karaatgewicht). Het maakt gebruik van wetenschappelijke matching om de geografische oorsprong van een diamant te bepalen. Elk GIA Diamond Origin Report en GIA Colored Diamond Origin Report omvat:

  • Een gedrukt rapport met GIA’s volledige, onbevooroordeelde en gezaghebbende 4C’s beoordeling, inclusief een getekend diagram van de geslepen diamant.
  • Bevestiging van de geografische oorsprong van de diamant, met het land duidelijk vermeld op het rapport
  • Inscriptie van het rapportnummer op de gordel van de diamant voor extra veiligheid en identificatie
  • Full-color digitale beelden van de diamant in zijn ruwe en geslepen staat. Begeleid van een beeldrijk verhaal van het land van herkomst van de diamant en de transformerende reis beschikbaar op de GIA Origin App en Report Check.