Juwelier Graff zal 1 miljoen dollar bijdragen om risicolanden te helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het bedrijf zal het geld via zijn liefdadigheidsstichting geven aan het COVID-19 Solidarity Response Fund, dat is opgericht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De fondsen zullen worden gebruikt om essentiële medische voorraden in kwetsbare gemeenschappen te verstrekken en om de ontwikkeling van vaccins, tests en behandelingen te versnellen, zei het bedrijf vorige week.

De uitdaging van de pandemie heeft een diepgaand effect gehad op ons allemaal bij Graff“, aldus Francois Graff, CEO van de Graff Foundation. “Als internationaal bedrijf is het vreselijk geweest om getuige te zijn van de snelheid waarmee het virus zich heeft verspreid en de pijn en onzekerheid die het over de hele wereld veroorzaakt. Het COVID-19 Solidariteitsfonds is een vitaal instrument in de wereldwijde reactie op het virus“.

Luxe retailgroep Kering en haar huizen – waaronder de juwelenmerken Boucheron, Pomellato, DoDo en Qeelin – zullen ook 1 miljoen dollar doneren aan de strijd tegen het coronavirus. Het geld, dat naar de CDC-Stichting zal gaan, zal persoonlijk beschermend materiaal voor gezondheidszorgarbeiders verstrekken die COVID-19 patiënten doorheen de V.S. behandelen, zei het bedrijf.