Bijna de helft van de consumenten in de VS zou serieus overwegen om diamanten uit labo’s aan te schaffen, omdat zij denken dat deze diamanten een leuk, modieus en goedkoper alternatief zijn dan gedolven diamanten, zo blijkt uit een enquête van De Beers.

Naarmate lab-gekweekte diamanten meer mainstream worden, worden ze steeds meer geïdentificeerd met het bieden van “flash voor cash,” met 20% van de respondenten die ze als leuk bestempelen, vergeleken met 14% in 2019, zo bleek uit het onderzoek. Vrouwelijke zelfkopers omarmen ook steeds vaker synthetische diamant: Zo’n 55% verklaarde labgekweekte juwelen te kopen als geschenk voor zichzelf.

Deze kijk sluit aan bij de houding van De Beers ten opzichte van laboratoriumgekweekte diamanten. Het bedrijf lanceerde zijn Lightbox Jewelry-lijn in 2018, als een lager geprijsd fashion-diamant alternatief.

Ongeveer tweederde van de consumenten van juwelen zei op de hoogte te zijn van laboratoriumdiamanten, maar de respondenten bekeken synthetische diamanten anders dan gedolven diamanten. Op de vraag hoe ze laboratorium- en natuurlijke diamanten in bepaalde categorieën herkenden, antwoordde 60% dat natuurlijke diamanten authentiek waren, tegenover 6% voor synthetische diamanten. Tegelijkertijd zei 41% dat gemijnde diamanten romantisch waren, tegenover 6% voor laboratoriumdiamanten. Tevens verklaarde 37% dat het ontvangen van een natuurlijke steen hen een speciaal gevoel zou geven, terwijl slechts 3% hetzelfde voelde voor synthetische diamanten.

Hoewel het verlangen van consumenten naar lab-grown diamanten als modeartikel over het algemeen is toegenomen, zijn zij nog steeds van mening dat natuurlijke diamanten een betere investering zijn, omdat synthetische diamanten hun waarde na verloop van tijd niet zullen behouden. Door die overtuiging zeiden 7 van de 10 ondervraagden niet meer dan $1.000 te zullen betalen voor een laboratorium-gekweekte diamant.

De recente prijsdalingen van lab-diamanten geven gewoon aan dat we vandaag zijn waar anderen morgen waarschijnlijk zullen zijn: rond of onder de 1.000 dollar, precies waar de consument ons wil hebben,” zei Steve Coe, CEO van De Beers’ synthetische diamantmerk, Lightbox Jewelry.

De Beers ondervroeg 5.000 Amerikaanse consumenten samen met 360 Market Reach voor zijn zesde Diamond Insight “Flash”-rapport, dat het in maart voltooide.