image: HB Antwerp

HB Antwerp heeft de productiefaciliteit van AMC Diamonds, een Belgische specialist in grote stenen en zichthouder van De Beers, overgenomen. Dit brengt 13 medewerkers, het machinepark en de technologie van het bedrijf met zich mee.

Met deze overname bevestigt HB Antwerp haar ambitie om het diamantslijpproces in zijn geheel terug te brengen naar Antwerpen door de typische Antwerpse savoir-faire te combineren HB Antwerp heeft de productiefaciliteit van AMC Diamonds, een Belgische specialist in grote stenen en zichthouder van De Beers, overgenomen. Dit brengt 13 medewerkers, het machinepark en de technologie van het bedrijf met zich mee. met de nieuwste technieken op het gebied van lasertechnologie, blockchain en kunstmatige intelligentie“, aldus een woordvoerder van HB.

Twee derde van HB’s personeel bestaat nu uit technici zoals diamantslijpers, software-ingenieurs en werktuigbouwkundigen, legde het bedrijf uit. Het is van plan om meer rekrutering in de komende maanden te verrichten, voegde HB toe.

HB, die de diamantair Oded Mansori oprichtte, werkte vroeger op het jaar samen met Louis Vuitton om de 1.758-karaats Sewelô-diamant te kopen van Lucara Diamond Corp. Het kwam ook overeen om alle ruw van Lucara van meer dan 10,8 karaat te kopen tot het einde van 2020.

Sindsdien heeft het ook Boaz Lev van Malca-Amit ingehuurd als operations director en één van zijn managing partners, en heeft het voormalig woordvoerder van het Antwerpse World Diamond Centre Margaux Donckier ingehuurd als directeur communicatie en externe zaken.