De organisatoren van de Hong Kong diamant en sieraden beurzen, gepland voor maart 2021, hebben de gebeurtenissen naar later in het jaar terug geschoven, vanwege de voortdurende reisbeperkingen.

De Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show, die zou plaatsvinden van 1 tot 5 maart, en de Hong Kong International Jewellery Show – gepland voor 3 tot 7 maart – zullen nu gelijktijdig lopen van 2 tot 6 juli 2021, aldus de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC). Beide gebeurtenissen zullen tijdens de AsiaWorld-Expo van de stad gebeuren.

Hong Kong eist dat binnenkomende reizigers twee weken in quarantaine gaan, met beperkte uitzonderingen. Terwijl de uitbraak van het coronavirus in de gemeente relatief mild is geweest, zijn de infecties in de afgelopen drie weken toegenomen, wat de autoriteiten ertoe aanzet om de sociale afstandsregels aan te scherpen.

Met veel pandemiegerelateerde reisbeperkingen die nog steeds van kracht zijn, kunnen exposanten en kopers moeite hebben om zich bij de [shows] aan te sluiten“, zo staat in de toelichting. “We zullen alles in het werk blijven stellen om de branche te helpen zakelijke kansen te benutten via meerdere kanalen en platforms.

Het HKTDC heeft de shows van maart 2020 volledig geannuleerd nadat ze aanvankelijk waren uitgesteld tot augustus vanwege de pandemie. De Hongkongse juwelenbeurzen van september, georganiseerd door Informa Markets, zijn overgestapt op een online evenement.

Echter, Informa’s Jewellery & Gem Asia Hong Kong show, een meer lokaal gericht evenement, vond plaats in november op AsiaWorld-Expo nadat het bedrijf het had uitgesteld van de oorspronkelijke datum van juni. De bezoekersaantallen lagen laag, aangezien de overzeese kopers de beurs niet konden bijwonen.