De aanstaande juwelenbeurzen in Hong Kong zijn voor de zoveelste keer uitgesteld wegens maatregelen om het coronavirus in de regio in te dammen.

De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) heeft de Hong Kong International Jewellery Show en de Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show, die tegelijkertijd zouden plaatsvinden van 14 tot 18 april, opnieuw verplaatst. Ze zijn nu gepland van 29 juli tot en met 2 augustus, aldus de organisatie dinsdag in een e-mail aan de exposanten. Dit is de derde keer dat de evenementen zijn uitgesteld, nadat ze oorspronkelijk gepland waren voor 3 tot 7 maart.

De door de overheid gerunde organisatie verwees naar de verscherpte regels van de regering inzake sociale contacten, met inbegrip van beperkingen op grote bijeenkomsten, waardoor zij niet langer in staat is de handelsbeurzen te organiseren.

De evenementen zullen nu plaatsvinden naast het HKTDC Simply Shopping Fest in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre. Beide beurzen zullen open zijn voor het publiek, aldus de organisatie in een bericht op haar website.

Ondanks de pandemische uitdaging zijn wij van mening dat deze regeling onze exposanten zal helpen meer retailmogelijkheden te benutten door in te spelen op de nieuwe ronde van consumptiecheques van de Hongkongse regering die erop gericht zijn de lokale bestedingen te stimuleren“, aldus de e-mail. “Gebruikmakend van onze uitgebreide publiciteitscampagne gericht op … consumenten, geloven wij dat de twee juwelenbeurzen in juli een opwindend winkelevenement zullen zijn voor juwelenliefhebbers.