De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) heeft zijn handelsbeurzen voor de tweede keer herschikt omdat de beperkingen in verband met het coronavirus voortduren.

De Hong Kong International Jewellery Show en de Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show zullen nu plaatsvinden van 3 tot 6 augustus, zei de organisatie vorige week. De evenementen, die oorspronkelijk gepland waren voor maart, waren al een eerste keer uitgesteld tot mei.

Als gevolg van de verplichte quarantaine voor mensen die Hong Kong binnengaan, zouden “overzeese exposanten en kopers grote moeite hebben om zich aan te sluiten bij [de beurs] in mei, zoals oorspronkelijk gepland,” merkte HKTDC op.

Het bedrijf heeft een virtuele expo gelanceerd die tot eind april doorloopt, waarbij leveranciers contact kunnen leggen met kopers. De HKTDC zal ook zakelijke diensten leveren met videoconferenties voor kopers die niet in staat zijn om de beurs van augustus bij te wonen.

We hopen dat de online promotie samen met de fysieke beurzen in augustus elkaar kan aanvullen en de synergie kan maximaliseren“, voegde HKTDC eraan toe.