De detailhandelsverkopen van sieraden en andere luxeartikelen namen in januari toe in Hongkong, gestimuleerd door de vroegere timing van het nieuwe maanjaar en het grotere toerisme.

De inkomsten uit juwelen, horloges en andere waardevolle geschenken verbeterden met 4,7% op jaarbasis tot HKD 8,47 miljard ($ 1,08 miljard), meldde de Census and Statistics Department van de stadstaat. De omzet in alle retailcategorieën steeg met 7,1% tot USD 48,1 miljard ($ 6,13 miljard).

De verkoopcijfers voor luxegoederen neigen in de eerste twee maanden van het jaar onstabieler te zijn vanwege de timing van het maan-nieuwjaar, omdat consumenten voor het festival winkelen, aldus een woordvoerder van de overheid. Dit jaar viel de feestdag op 5 februari, in tegenstelling tot 16 februari vorig jaar. Verhoogd toerisme heeft ook bijgedragen aan de groei, aldus de regering.

De vooruitzichten voor [de] detailhandel zijn nog steeds onderhevig aan onzekerheid“, voegde de woordvoerder eraan toe. “Hoewel de volledige werkgelegenheidssituatie op de lokale arbeidsmarkt en de aanhoudende expansie van het inkomende toerisme ondersteuning moet bieden, zal het consumentensentiment worden beïnvloed door de instabiele externe omgeving.

In januari bezochten 6,8 miljoen toeristen Hong Kong, een jaarlijkse stijging van 27%, meldde de Hong Kong Tourism Board. Daarvan kwamen 5,5 miljoen uit het vasteland van China.