De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) heeft de voor augustus geplande juwelenbeurzen van dit jaar afgelast, nadat de quarantainevoorschriften de evenementen ontoegankelijk maakten voor overzeese deelnemers.

De HKTDC heeft in eerste instantie de Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show en de Hong Kong International Jewellery Show uitgesteld van maart tot augustus vanwege het coronavirus. Op 2 juni verlengde de gemeente haar 14-daagse verplichte quarantaine voor aankomsten tot 18 september, omdat ze nog steeds bezig is een tweede golf te voorkomen. Dat dwong het HKTDC om de evenementen volledig te annuleren.

De verlenging van deze beperking betekent dat overzeese exposanten en kopers grote moeite zullen hebben om zich aan te sluiten bij de [shows] als ze van 3 tot 6 augustus zouden lopen zoals gepland,” zei de raad donderdag in een aankondiging op zijn website. “In overleg met vertegenwoordigers van de sector is besloten dat de volgende juwelenshows in maart 2021 worden gehouden.

De 2021 Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show, voor losse stenen exposanten, zal plaatsvinden van 1 tot 5 maart in AsiaWorld-Expo. De Hong Kong International Jewellery Show, die zich richt op afgewerkte sieraden, zal lopen van 3 tot 7 maart op de Hong Kong Convention and Exhibition Centre. De raad overlegt ook met de leden van de branche over andere promotiemogelijkheden om bedrijven te helpen zaken te doen in de huidige omstandigheden, zei de raad.

Ondertussen, heeft Informa niet bevestigd of zijn Jewellery & Gem World Hong Kong beurs, zoals gepland vanaf 13 tot 19 September zal doorgaan. Op 4 juni, zei het bedrijf dat het de situatie zou controleren en zou werken aan “potentiële alternatieven die ons in staat zullen stellen om de B2B [business-to-business] ervaring te leveren die u verwacht en verdient in een veilige omgeving voor het einde van het jaar“.

Door de pandemie zijn de meeste beurzen dit jaar geannuleerd, waarbij JCK Las Vegas en Baselworld ook het slachtoffer zijn geworden.