Afbeelding: Ellen Joncheere (HRD)

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) heeft de verkoop van HRD Antwerp uitgesteld en zal in plaats daarvan een turnaround strategie voor het laboratorium gaan uitvoeren.

De [AWDC] raad van bestuur en het permanent comité hebben besloten niet te verkopen voordat het plan is uitgevoerd“, zei Ellen Joncheere, de nieuwe CEO van HRD.

De Belgische handelsorganisatie, die eigenaar is van HRD, vroeg Joncheere om de toestand van het bedrijf te onderzoeken en een koers aan te bevelen, legde een woordvoerder van AWDC uit. Ze bedacht een plan dat zich richt op onderzoek en onderwijs, en is van plan om “onderscheid te maken met nieuwe certificaten,” voegde ze eraan toe, zonder details te geven. De raad keurde het voorstel op woensdag goed, rapporteerde de uitvoerende macht.

AWDC verwierp ook een tweede overnamebod van vroegere directeur Peter Meeus. Meeus – die naar 51% van de onderneming streefde – zei dat hij “ernstig teleurgesteld was over dit nieuws“.

Joncheere is vorige maand bij HRD begonnen, na een functie als CEO van auto-onderdelenleverancier Fremach International. De benoeming vond plaats in het midden van het verkoopproces van het bedrijf, waarbij Meeus, Sarine Technologies en Serge Couvreur – een ander oud-hoofd van HRD – eind vorig jaar een bod uitbrachten. Sarine en Couvreur gaven geen commentaar op de status van hun overnamepogingen.