Het kantoor van het International Gemological Institute in New York heeft zich ertoe verbonden tegen 2022 koolstofneutraal te zijn.

SCS Global Services, dat momenteel een initiatief leidt om bepaalde diamanten als duurzaam te certificeren, heeft van juni 2020 tot mei 2021 de uitstoot van broeikasgassen door het instituut geëvalueerd. Het IGI is van plan om een CO2-neutrale certificering te bereiken door de impact te beperken en CO2-compensaties te kopen.

Ons milieu is een onderling afhankelijk systeem waarin iedereen een rol te spelen heeft,” zegt IGI Noord-Amerika president Avi Levy in een verklaring.

Vorige maand kondigde IGI aan een kantoor te openen in Egypte, waar het educatieve programma’s voor diamanten en edelstenen zal aanbieden, evenals verkooptrainingen voor juweliers. Het netwerk van gemologische laboratoria werd in 2018 gekocht door China’s Fosun Group.

IGI is slechts een van een aantal industriële entiteiten die momenteel koolstofneutraal zijn gecertificeerd of hebben toegezegd dit te worden, waaronder Diamond Foundry, dat al is gecertificeerd, en Pandora, dat heeft toegezegd CO2-neutraliteit te bereiken tegen 2025. Bovendien hebben Star Rays en acht andere Indische zichthouders zich ertoe verbonden CO2-neutraliteit te bereiken. De Beers heeft gezegd dat het hoopt binnenkort een aantal van zijn mijnen koolstofneutraal te maken, en heeft zich ertoe verbonden tegen 2030 volledig koolstofneutraal te worden.