Het sentiment is aan de beterhand op de derde dag van de Israel Diamond Week, een evenement dat plaatsvindt in de Israel Diamond Exchange.

De beurs is verrassend goed”, vertelt Eran Keler, partner bij Yes Diamond. Om diverse redenen was de markt hier de voorbije maanden nogal rustig, maar we merken wel dat zo’n event bijdraagt tot een betere sfeer.

Standhouders melden een constante toeloop tijdens de eerste 2 dagen, met aankopers uit alle hoeken van de wereld.

De consument wil steeds meer haar individualiteit uiten, dus zoek ik steeds naar bijzondere en zeldzame stenen voor mijn klanten,” vertelt Michal Amram een Londens juwelier. “Ik heb hier al enkele interessante zaken gezien.

Israel Diamond Week als positieve voorbode voor Hong Kong?

Verkopers hebben veel gekleurde diamanten en bijzonder vormen (fancy shapes) in de aanbieding, alsook stenen groter dan 1 karaat. Veel Israëlische diamantairs evolueren naar nicheproducten met het doel een betere marge te realiseren.

Hoewel het niveau van het zakencijfer nu ook weer niet overdreven mag worden, is er duidelijk sprake van een zeker animo. Enkele weken voor de grote Hong Kong International Jewellery Show (die op 28 februari begint) wordt dit door een standhouders ervaren als erg positief. De beurs van Hong Kong wordt door velen als een graadmeter voor de marktontwikkeling in de komende maanden gezien.