Sarine Technologies zal na de vredesovereenkomst van Israël met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een scancentrum voor diamanten lanceren in Dubai.

Het in Israël gebaseerd bedrijf zal samenwerken met Trigem, een in Dubai gevestigde dienstverlener voor de diamantindustrie, die het centrum onder licentie van Sarine zal exploiteren. Leden van de branche zullen het Sarine Galaxy inclusion-mapping systeem kunnen gebruiken voor een per-karaatsprijs die de twee bedrijven zullen verdelen.

Het wordt voorspeld dat dankzij geopolitieke en kosten-basis veranderingen, Dubai zeer goed te voorschijn kan komen als de belangrijkste wereldwijde handelshub voor ruwe diamanten,” verklaarde Sarine. “Dubai, dat al een belangrijke handelsbeurs voor ruwe diamanten heeft, zou zich ook verder moeten uitbreiden om een belangrijk handelscentrum voor geslepen diamanten te worden.

Israël en de VAE kwamen in augustus overeen om de betrekkingen te normaliseren, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor verbeterde zakelijke activiteiten tussen bedrijven in beide landen. De Israel Diamond Exchange en het Dubai Multi Commodities Centre ondertekenden in september een samenwerkingsovereenkomst en beloofden vertegenwoordigingen te openen in elkaars diamanthubs en de handel tussen de jurisdicties te bevorderen.

Sarine heeft al servicelocaties met een licentie in België, Botswana, China, Namibië, Rusland en Zuid-Afrika. Ze bezit en exploiteert gelijkaardige centra in Israël, India en de VS.