afbeelding: JCK Las Vegas logo

De 2020 JCK Las Vegas en Luxury shows zijn geannuleerd. De organisator van de evenementen heeft dit bevestigd omdat het coronavirus nog steeds over de hele wereld circuleert.

Dit besluit werd genomen in antwoord op de ongekende uitdagingen die door de de juwelengemeenschap van JCK onder ogen worden gezien,” zei Sarin Bachmann, de ondervoorzitter van Reed Jewelry Group voor de shows. “We weten dat het de hele branche beïnvloedt en dat het niet lichtvaardig is.”

De belangrijkste beurs van JCK Las Vegas zou oorspronkelijk op 2 juni beginnen, terwijl het zusterevenement, Luxury, op 31 mei van start zou gaan. Reed Exhibitions zei vorige maand dat het van plan was om beide evenementen uit te stellen tot een onbepaalde latere datum. De organisator heeft nu echter bevestigd dat de volgende edities in juni 2021 in het Venetian Resort & Sands Expo zullen plaatsvinden.

Reed Jewelry Group zal een virtuele gebeurtenis genoemd JCK Virtual 2020 deze zomer houden, zei het, nota nemend dat het “andere virtuele hulpmiddelen om juweliers bij te staan aan het voorbereiden is“. Deze zullen een aanvulling vormen op het online educatieaanbod en de webinars die het al heeft gelanceerd om uitdagingen met betrekking tot het coronavirus aan te pakken.

Bovendien zei de organisator dat JCK exposanten de mogelijkheid zouden hebben om deel te nemen aan JIS October, dat van 13 tot 16 oktober in Miami wordt gehouden.

We zullen blijven luisteren naar onze klanten en de persoonlijke en zakelijke contacten waarop onze industrie is gebouwd, faciliteren, zodat we allemaal sterker en beter dan ooit te voorschijn kunnen komen“, voegde Bachmann eraan toe.

Over JCK Las Vegas

JCK Las Vegas is het toonaangevende juwelenevenement in Noord-Amerika dat openstaat voor alle juweliers. Elk jaar komt de industrie bijeen waar de nieuwste ontzagwekkende nationale en internationale ontwerpers en de meest gewilde trends worden getoond in een veilige omgeving.

De show wordt georganiseerd door Reed Exhibitions, een evenementenorganisator die ook Batimat, MIPCOM en de Star Wars Celebration organiseert.

De eerste JCK Las Vegas show (Jewelry ’92, zoals het toen werd genoemd) ging van start met zo’n 1.300 exposanten en 6.000 kopers in het Sands Expo en Convention Center.

In 2011, verplaatste de show zich naar het zuidelijke eind van de strip naar Mandalay Bay, en omvatte 2.550 bedrijven en meer dan 20.000 kopers die 23 landen vertegenwoordigen.
Dit jaar is de JCK Las Vegas show afgelast vanwege de impact van het coronavirus.