Of het nu gaat om grote, gedurfde, heldere of bolvormige juwelen, dit jaar gaat het om het maken van een statement. Trouw blijvend aan de millennial voorkeuren, zullen verantwoorde materialen en nieuwe, unieke stijlen een grote rol spelen in de juwelentrends van morgen.

We nemen een kijkje bij de topkeuzes voor 2020 volgens Vogue, Forbes, Harper’s Bazaar en Cosmopolitan.

Natuurlijk

Materialen zoals drijfhout, zeeschelpen en raffia zullen het komende jaar populair zijn. Waarbij ontwerpers als Hemmerle, Chaumet, Prada, Miu Miu en Simone Rocha de lat op luxeniveau leggen met behulp van deze eenvoudige artikelen.

Door de natuur geïnspireerde thema’s zullen ook in 2020 de winkelrekken bereiken. Met ontwerpen die het zand en de zee naar voren schuiven. ‘Gevogelte-‘ en ‘schildpad schelp‘ ontwerpen zullen ook in het komende jaar toppers zijn.

All the hoopla

Hoepels zullen een nieuwe interpretatie krijgen, met verschillende variaties die het traditionele moderniseren. Buisvormen, geverfde en geëmailleerde stukken en eclectische materialen zoals steen, luciet en linten zullen de oude versies vernieuwen.

Have a ball

Driedimensionale ronde vormen zullen een big-ticket item zijn. Ballen, bollen van metaal en glas, veelkleurige kralen, ronde parels, bengelend aan de uiteinden van de kettingen, als oorstekers, of samengeklonterd als halsbekleding.

De link vinden

Ultra-grote, dikke schakelkettingen worden naar verwachting een rage, gedragen als armbanden, kettingen of ringen, gestapeld en gelaagd op elkaar. Meer is meer! Zowel in termen van grootte als van hoeveelheid, volgens de trendwatchers.

All choked up

Chokers zijn in. Ze verschijnen in alle vormen, maten, stijlen en materialen, zolang ze maar een statement maken. Van dikke gouden banden die de hele hals bedekken, tot dikke kettingen en luciete buizen. Hoe gedurfder, hoe beter.

Lengte

Aan de andere kant van het spectrum zijn lange, bungelende lariat-stijl, bolo en langgerekte Y-vormige kettingen de koplopers op de catwalk. Als kwasten, bedels en swingende kettingen. Gedrapeerd als een sjaal, of als decoratie van de decolleté. Ze hebben vaak verstelbare glijbanen die toelaten de lengte te wijzigen.

Van felle kleur tot geen kleur

Doorzichtige sieraden gemaakt van helder kristal, steen, luciet en andere materialen domineerden 2020 juwelen-preview catwalks, naast stukken met een vleugje kleur, zoals heldere emaille, levendige kralen en veelkleurige strass steentjes.

Andere populaire trends die naar verwachting de 2020 sieraden scène zullen kenmerken zijn onder andere full-body sieraden die lijken op kleding, oorbeschermers, gemengde metalen stukken en statement oorbellen. Deze worden bij voorkeur gedragen in slechts één oor.