Volgens Mastercard SpendingPulse is de juwelenindustrie in de VS op weg naar een bescheiden groei dit vakantieseizoen, omdat de sterke economische trends de inflatiedruk waarschijnlijk zullen compenseren.

De verkoop van sieraden zal in de periode van 1 november tot 24 december op jaarbasis met 2,2% stijgen, voorspelde de dataleverancier eerder deze week. Dat zou neerkomen op een stijging van 33% ten opzichte van 2019, voorspelde Mastercard. De eindejaarsverkopen in alle retailsectoren – exclusief auto’s – zullen met 7% stijgen ten opzichte van vorig jaar en met 19% ten opzichte van 2019, voorspelde het bedrijf.

Dit eindejaarsseizoen kunnen consumenten op zoek gaan naar manieren om door de inflatoire omgeving te navigeren – van het zoeken naar koopjes tot het maken van afwegingen die extra ruimte bieden in hun cadeaubudgetten“, aldus Michelle Meyer, Amerikaans hoofdeconoom voor het Mastercard Economics Institute. “Nieuwe banen, stijgende lonen en het spaargeld dat ze nog hebben, moeten ervoor zorgen dat veel consumenten bereid en in staat zijn om geld uit te geven.

Het winkelseizoen zal langer duren dan normaal, met consumenten die waarschijnlijk al in oktober op jacht gaan naar kortingen, aldus het bedrijf. Black Friday en andere promotionele evenementen zullen waarschijnlijk een comeback maken na een traag 2021, terwijl Kerstavond – die op een zaterdag plaatsvindt – naar verwachting een van de drukste winkeldagen zal zijn.

Mastercard verwacht dat in-store ervaringen een sterk kenmerk van het seizoen zullen zijn. Mastercard verwacht ook een verschuiving naar kleding en luxeartikelen: een terugkeer naar persoonlijke sociale evenementen na de Covid-19 lockdowns van voorgaande jaren “doet velen zich opkleden om indruk te maken“, aldus Mastercard.

De detailhandelsverkoop van juwelen steeg in augustus met 17,5% op jaarbasis en met 87% ten opzichte van het totaal voor 2019, omdat de markt verder aantrok, meldde het databedrijf. De verkoop in alle categorieën klom met 12% op jaarbasis en sprong met 20% ten opzichte van 2019.