De meeste juwelierszaken in de VS hebben sinds de heropening van de winkels een omzetstijging geregistreerd, ondersteund door een verschuiving naar digitale handel en een sterke vraag naar verlovingsringen, zo blijkt uit een studie over de impact van de pandemie op de markt.

Een derde van de detailhandelaren verklaarde dat de verkoop na de sluiting van de winkels iets hoger was dan een jaar eerder, terwijl nog eens 21% een “aanzienlijke stijging” meldde, zo bleek uit een enquête. Zo’n 27% zag de verkoop dalen, terwijl 19% aangaf dat de cijfers ongeveer gelijk waren gebleven.

Hoewel dit een weerspiegeling kan zijn van de ‘ingehouden’ vraag toen de winkels weer opengingen, is het een goed teken dat sommige winkels daadwerkelijk in staat zijn hun omzet te verhogen in een zeer volatiele en onzekere omgeving“, aldus de enquête, die juwelenverzekeraar BriteCo in oktober en november heeft uitgevoerd. Het bedrijf heeft de resultaten deze week gepubliceerd in een rapport met de titel “Juweliers gaan digitaal“, dat het heeft opgesteld in samenwerking met handelsplatform Polygon en andere spelers uit de sector.

Uit het onderzoek bleek een duidelijk voordeel voor digitaal onderlegde bedrijven, aangezien 54% van de respondenten met een online aanwezigheid meldde dat het e-commerceverkeer in 2020 is toegenomen. Er is echter een scherpe ontwikkelingskloof: 9% van de bedrijven beschikt niet eens over een website. Net als tijdens de recessie van 2008 was de bruidsjuwelencategorie de minst getroffen categorie, met 56% die een toename van de aankopen van verlovingsringen zag.

De resultaten zijn gebaseerd op ongeveer 200 antwoorden op vragenlijsten, waarvan de meeste afkomstig waren van onafhankelijke juweliers in de VS.