De juwelen- en horlogedivisies van Kering zijn in het eerste kwartaal sterk gegroeid dankzij een marktherstel in de regio’s Noord-Amerika en Azië-Pacific.

De inkomsten uit het segment “andere huizen” van het bedrijf, dat juwelen en horloges omvat, stegen met 29% jaar op jaar tot 714,3 miljoen euro (857,8 miljoen dollar) voor de drie maanden eindigend op 31 maart.

De juwelenhuizen hebben een uitstekend kwartaal achter de rug,” merkte het bedrijf op. “De ontwikkelingsstrategie van Boucheron werpt vruchten af en leverde een opmerkelijke prestatie op. Pomellato hernam een zeer sterk momentum, terwijl Qeelin zijn uitzonderlijke groeitraject bevestigde. Ook de horlogefabrikanten zijn het jaar goed begonnen.

De totale inkomsten van de groep, die eigenaar is van de topmerken Gucci en Yves Saint Laurent, stegen met 21% tot 3,89 miljard euro (4,67 miljard dollar) in de periode van januari tot maart. De onderneming kende een sterke groei in alle segmenten, met name in Azië-Pacific, waar de verkoop met 83% steeg, en in Noord-Amerika, waar de verkoop met 46% steeg.

De onlineverkoop bleef een solide groei vertonen, met een stijging van 108% voor de periode en goed voor 14% van de totale detailhandelsverkoop, voegde Kering eraan toe.